چرا ویندوز 8 مغلوب شد؟

به گزارش اسلیم فا، اگرچه اکثریت کاربران از ویندوز استفاده می نمایند، اما بسیاری از آن ها ویندوز 8 را به خاطر ندارند. اما چرا سیستم عاملی که گام مهمی برای مایکروسافت بود، نتوانست مورد توجه گسترده ای قرار بگیرد؟ اگرچه در خصوص شکست ویندوز 8 می توانیم به دلایل متعددی اشاره کنیم، اما همین ابتدا باید بگوییم که مهم ترین علت شکست آن، رابط کاربری متفاوت آن بود.

چرا ویندوز 8 مغلوب شد؟

ویندوز 8 چه بود؟

در سال 2012، ویندوز 8 به عنوان جانشین ویندوز 7 از راه رسید. مایکروسافت برای این سیستم عامل تصمیم گرفت رابط کاربری را به طور گسترده تغییر دهد تا برای گجت های لمسی تجربه کاربری بهتری ارائه گردد. به طور کلی این نسخه قرار بود آغازگر تحول ویندوز باشد تا در کنار کاربرانی که از کامپیوترها استفاده می نمایند، کاربران تبلت ها هم بتوانند از امکانات مختلف این سیستم عامل بهره ببرند. اما همانطور که گفتیم این کوشش با شکست روبرو شد.

چرا ویندوز 8 بازنده شد؟

شکست این سیستم عامل نتیجه جمع شدن مسائل مربوط به طراحی و کاربردپذیری آن بود. در کنار طراحی نه چندان مناسب، باید به حذف بعضی ویژگی های بسیار مهم مانند دکمه استارت اشاره کنیم که این اقدامات اصلا با استقبال روبرو نشدند.

فقدان منوی استارت

از ویندوز 95 به بعد، تمام نسخه های ویندوز به غیر از ویندوز 8 با منوی استارت عرضه شده اند. همین موضوع اهمیت زیاد این مشخصه را نشان می دهد. اما در ویندوز 8 مایکروسافت تصمیم گرفت به جای این منوی محبوب، یک صفحه تازه ارائه کند تا برای گجت های لمسی هم کاربردی باشد.

اول از همه باید خاطرنشان کنیم که تمام کاربران ویندوز به منوی استارت عادت نموده اند و وقتی این منو حذف شد، این کاربران باید نحوه استفاده از یک مشخصه کاملا تازه را یاد می گرفتند. علاوه بر این، هیچ دکمه Start در ویندوز 8 وجود نداشت که همین موضوع منجر به طراحی گیج نماینده شده بود.

صفحه استارت به جای محیط دسکتاپ

زمانی که کاربران کامپیوتر مبتنی بر ویندوز 8 را روشن می کردند، به جای محیط دسکتاپ با صفحه استارت روبرو می شدند. این یعنی از همان ابتدا کاربران زیادی گیج می شدند و نمی دانستند که برای استفاده از این سیستم عامل باید چه کارهایی انجام دهند.

این صفحه مبتنی بر مربع ها و مستطیل های بزرگ موسوم به Live Tiles بود که به عنوان میان بر ابزارها و برنامه های مختلف انجام وظیفه می کردند. بعلاوه در این مربع ها اطلاعاتی مانند شرایط آب و هوا و نوتیفیکیشن های دریافتی مرتبا به روز رسانی می شدند. اما متاسفانه این ویژگی هم با استقبال روبرو نشد و در نتیجه توسعه دهندگان هم چندان به آن توجه نشان ندادند.

عدم استقبال از صفحه استارت به حدی پایین بود که مایکروسافت برای ویندوز 10 این مشخصه را کنار گذاشت و در ویندوز 11 هم دیگر خبری از Live Tiles نیست.

تغییرات گسترده

در کنار تغییرات اشاره شده، کلیت رابط کاربری هم با تغییرات گسترده ای روبرو شده بود و طبیعتا بسیاری از کاربران هم از این تغییرات استقبال نکردند. بر اساس یک گزارش منتشر شده در سال 2018، فقط 7 درصد کاربران ویندوز 8 و 8.1 را نصب نموده بودند و این در حالی بود که تعداد کاربران ویندوز 7 بسیار بیشتر محسوب می شد. به علت همین تغییرات زیاد، کاربران برای استفاده از این نسخه باید وقت زیادی برای یادگیری صرف می کردند و این در حالی است که بیشتر کاربران علاقه ای انجام چنین کاری ندارند.

ترکیبی نامنسجم از عناصر رابط کاربری قدیمی و تازه

استفاده از طراحی های قدیمی بخش های مختلف ویندوز در کنار بخش های تازه، همیشه یکی از مسائل این سیستم عامل بوده است. به عنوان مثال حتی در ویندوز 11 هم بعضی بخش ها مربوط به دهه 90 میلادی هستند و با تغییری روبرو نشده اند. در ویندوز 8 هم که با تغییرات گسترده ای روبرو شده بود، مثلا همچنان بخش کنترل پنل طراحی قدیمی داشت. اگرچه در ویندوز 10 و 11 این شرایط بسیار بهتر شده، ولی مایکروسافت همچنان باید زمان زیادی را برای کنار گذاشتن بخش های قدیمی صرف کند و ظاهر این قسمت ها را به روز رسانی کند.

منظره نامشخص و اجرای ناموفق

مایکروسافت با ویندوز 8 می خواست هم بازار کامپیوترها را پوشش دهد و هم تبلت ها. اما در هر دو حوزه ناموفق ظاهر شد. این سیستم عامل قرار بود برای گجت های لمسی تجربه کاربری خوبی را ارائه کند، اما در این زمینه هم عملکرد خوبی نداشت. مثلا به طراحی کاملا تخت رابط کاربری، بعضی افراد نمی داستند که کدام گزینه ها قابل لمس و کلیک است.

قبول شکست

مایکروسافت در نهایت شکست را پذیرفت و در سال 2015 ویندوز 10 با طراحی آشنا معرفی گردید. البته تمام مشخصه های ویندوز 8 هم کنار نرفتند. به عنوان مثال منوی استارت ویندوز 10 ترکیبی از همان منوی همیشگی و Live Tiles موجود در ویندوز 8 است. اما همانطور که گفتیم مایکروسافت تصمیم گرفت برای ویندوز 11 همین مشخصه را هم کنار بگذارد.

منبع: MakeUseOf

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 26 مهر 1401 بروزرسانی: 26 مهر 1401 گردآورنده: slimfa.ir شناسه مطلب: 2222

به "چرا ویندوز 8 مغلوب شد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا ویندوز 8 مغلوب شد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید