راه حل محققان کشور در افزایش ظرفیت فراوری کارخانه های فرآوری مواد معدنی

به گزارش اسلیم فا، از آنجایی که ظرفیت کارخانه های فرآوری مواد معدنی به ظرفیت آسیاها بستگی دارد، از این رو گروهی از محققان دانشگاه تربیت مدرس با انجام مطالعاتی بر روی آسیاهای 3 چمبره یکی از شرکت های تولیدکننده آلومینا موفق به ارائه راه حلی برای افزایش ظرفیت این سیستم شدند، ضمن آنکه این راه حل موجب کاهش 11 درصدی مصرف انرژی در این دستگاه ها شده است.

راه حل محققان کشور در افزایش ظرفیت فراوری کارخانه های فرآوری مواد معدنی

دکتر زهرا بهری، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس و مجری طرح در گفت وگو با خبرنگاران با بیان اینکه آسیای گلوله ای شرکت آلومینای ایران (جاجرم) تنها آسیای گلوله ای سه چمبره ای تر در ایران است، گفت: مابقی آسیاهایی موجود از نوع آسیاهای خشک هستند، از این رو دامنه اطلاعات در زمینه این نوع آسیاها در کشور کم بود؛ لذا برای مطالعه بر روی این نوع آسیاها احتیاج به کسب اطلاعات بیشتر بود.

وی در عین حال با تاکید بر اینکه ظرفیت کارخانه های فرآوری مواد معدنی رابطه تنگاتنگی با ظرفیت آسیاها دارد، افزود: در صورتی که ظرفیت آسیاها افزایش یابد، ظرفیت کارخانه ها نیز افزایش خواهد یافت؛ چراکه خوراک ورود به کارخانه به وسیله آسیاها تامین می گردد و هر نوع نقص در مدار می تواند بر ظرفیت کل کارخانه اثرگذار باشد.

بهری با تاکید بر اهمیت خروجی آسیاها و توزیع ابعاد دانه بندی آنها به ویژه در فرآیندهای پایین دستی، افزود: توزیع دانه بندی به بهینه سازی آسیاها بستگی دارد، از این رو پارامترهای آسیاها باید به گونه ای بهینه شوند که ذرات خروجی از آسیا بتواند فرآیند پایین دستی را تسهیل کند.

این محقق ادامه داد: از سوی دیگر بیشتر مصرف انرژی در کارخانه های فرآوری مواد معدنی تحت تاثیر مواد معدنی نهاده شده است و در صورت بهینه کردن عملکرد آسیاها می تواند مصرف انرژی را در این کارخانه ها کاهش دهد. لذا در این مطالعات باید می فهمیدیم که آسیاهای 3 چنبره این شرکت امکان افزایش ظرفیت را دارند یا خیر.

مجری طرح، تناژ ورودی آسیاهای 3 چنبره این شرکت را 45 تن در ساعت ذکر کرد و یادآور شد: این شرکت درصدد بود تا با افزایش ظرفیت آسیاها، یکی از آسیاها را از مدار خارج کند. این امر موجب کاهش هزینه های تعمیرات و همچنین مصرف انرژی می گردد، ضمن آنکه دانه بندی خروجی حفظ گردد که برای این منظور پارامترهای عملکردی آسیاها مورد آنالیز نهاده شد.

انجام عملیات بهینه سازی آسیای 3 چنبره

وی آنالیز توان فعلی و توان بعد از افزایش ظرفیت را از جمله مراحل اجرای این مطالعات عنوان و خاطر نشان کرد: بر اساس مدل های تجربی و مدل های موجود دریافتیم که این آسیاها امکان افزایش ظرفیت را خواهند داشت و بعد از آن آسیاها را در مدت 3 ماه مورد پایش قرار دادیم و تمام نواقص آن را مورد مطالعه قرار دادیم و بر اساس نتایج به دست آمده توانستیم راهکارهایی برای افزایش ظرفیت آسیا 3 چنبره ارائه دهیم.

بهری، تغییر درصد جامد خوراک ورودی، پرشدگی گلوله، توزیع گلوله، تغییر پارتیشن وال های داخل آسیا، افزودن یاری خردایش (افزودن مواد شیمیایی به مواد معدنی)، جایگزینی هیدروسیکلون با کلاسیفایر، تغییر لاینرها، افزودن سنسور پرشدگی و افزودن HPGR در مدار را از جمله تغییرات اعمال شده در آسیاهای 3 چنبره ذکر کرد که موجب افزایش ظرفیت این دستگاه ها شده است.

وی HPGR را دستگاه های یاری خردایشی دانست که در ابتدای مدار قرار می گیرد تا ذرات را بیشتر خرد کند و از این طریق می تواند ظرفیت مدار فراوری کارخانه را افزایش دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، با تاکید بر اینکه در این مطالعه تاثیر تغییر درصد جامد در مقیاس صنعتی انجام شد، خاطر نشان کرد: نتایج به دست آمده نشان داد که با افزایش درصد جامد تا 57 درصد، علاوه بر اینکه انرژی مصرفی تا 11 درصد کاهش می یابد، درصد ذرات بزرگتر از 90 میکرون محصول در محدوده مجاز فرآیند پایین دستی و کمتر از 15 درصد است.

وی همچنین از موفقیت در افزایش ظرفیت آسیا 3 چنبره اطلاع داد و گفت: با تغییرات اعمال شده توانستیم ظرفیت آسیا را از 45 تن بر ساعت به 50 تن بر ساعت افزایش دهیم.

وی با تاکید بر اینکه ما تاکنون موفق به افزایش ظرفیت 11 درصدی آسیا سه چنبر شرکت آلومینای ایران شدیم، یادآور شد: با این افزایش ظرفیت، توزیع دانه بندی آسیا در حد مطلوب انحلال واحد پایین دستی حفظ شد و مسئله ای نیز برای فرآیند فرآوری ایجاد نشد.

بهری هدف اجرای این طرح را افزایش ظرفیت آسیاها به 52 تن بر ساعت بیان کرد و گفت: در حال حاضر تیم تحقیقاتی ما در جاجرم مشغول اعمال تغییرات جدید بر روی پرشدگی و توزیع گلوله ها هستند تا ظرفیت 50 تن بر ساعت به 52 تن بر ساعت ارتقا یابد.

به گفته این محقق، این آسیاها با ظرفیت 45 تن بر ساعت فراوری شده و با اعمال تغییرات، ظرفیت آن به 50 تن بر ساعت افزایش یافته است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 19 اردیبهشت 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: slimfa.ir شناسه مطلب: 120

به "راه حل محققان کشور در افزایش ظرفیت فراوری کارخانه های فرآوری مواد معدنی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راه حل محققان کشور در افزایش ظرفیت فراوری کارخانه های فرآوری مواد معدنی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید