صفر تا صد نصب مخزن آب و دستگاه تصفیه آب، بدون نیاز به برق
به گزارش اسلیم فا، روزهای گرم تابستان از راه رسیده و هیچ چیزی بیشتر از یک لیوان آب خنک یا یک دوش آب سرد نمی تواند گرما را از تن بیرون کند. اما تصور کنید که آب قطع شده است یا به دلیل افزایش مصرف در منطقه، آنقدر فشار آب کم شده که برای پر کردن یک کتری آب هم باید چند دقیقه ای صبر کنید. قطعا در این شرایط نه تنها نمی توانید دوش بگیرید، بلکه برای نوشیدن یک لیوان آب هم باید در پی بطری های آب معدنی در سوپر مارکت ها باشید. در همین زمان است که با خودتان می گویید ای کاش اندازهی آب ذخیره کرده بودم تا الان استفاده می کردم. حالا اگر به شما بگویم که می توانید به اندازه یک مخزن آب 20، 30 یا حتی 50 لیتری آب ذخیره کنید باور می کنید؟
شاید الان بگویید که نمی شود همچین کاری انجام داد و باید برای نصب و راه اندازی سیستم ذخیره آب هزینه های زیادی صرف کنیم و از چند متخصص کمک بخواهیم. درست است، اگر سررشته ای در کارهای فنی نداشته باشید و یک راهنمای درست هم در دسترستان نباشد واقعا باید هزینه های سنگینی را بپردازید. اما امروز قرار است در این مطلب از خبرنگاران مگ به شما یاد بدهم که چطور، فقط با کمی دانش فنی و البته اعتماد به خودتان، یک سیستم ذخیره آب کامل که بدون نیاز به برق کار می کند را نصب و راه اندازی کنید.
در واقع شما می توانید به دو روش این سیستم را راه اندازی کنید، بدون نیاز به برق و یک سیستم نیازمند به برق. استفاده از هر کدام از این روش ها کاملا بستگی به شرایط ساختمان شما دارد. البته در این مطلب قرار است روش بدون نیاز به برق را به شما آموزش بدهم اما اگر فقط امکان راه اندازی سیستم نیازمند به برق را داشتید اصلا نگران نباشید، یک راه عالی برای اینکه هزینه برق مصرفی این سیستم را هم به صفر برسانید وجود دارد. حتی شاید اگر کمی حوصله داشته باشید بتوانید کل هزینه های انرژی خانه را به صفر برسانید.
قبلا در مطلبی دیگر روش نصب و راه اندزای سیستم تولید و ذخیره برق از انرژی خورشیدی را به صورت کامل آموزش داده ام. لینک این مطلب را در زیر می توانید ببینید. اما اینجا قرار است فقط درباره سیستم ذخیره آب صحبت کنیم. فکر می کنم بعد از خواندن این مطلب دلتان بخواهد دست به آچار شوید و تابستان امسال را با خیالی آسوده بگذرانید.
نصب مخزن آب و استفاده از آن بدون نیاز به برق
لوازم مورد نیاز:
- والو کنترل
مهم ترین موضوع در این روش مخل نصب مخزن آب است. مخزن باید در بالاترین نقطه ساختمان نصب شود تا بدون نیاز به پمپ، آب در لوله ها جریان پیدا کند. پس پشت بام همان جایی است که باید مخزن را نصب کنید. پس اگر خانه شما سقف شیروانی دارد نمی توانید از این روش استفاده کنید. همچنین اگر در بالاترین طبقه ساختمان زندگی می کنید باید مخزن را روی پایه ای به ارتفاع 10 متر نصب کنید تا فشار آب در زمان استفاده مناسب باشد.
مخزن باید سه لایه باشد تا هم نور آفتاب به آن نفوذ نکند و هم باکتری و جلبک در آن رشد نکند. این روزها اغلب مخزن های آب از جنس پلاستیک ساخته می شود، اما اگر نظر من را بخواهید پیشنهاد می کنم از یک مخزن فلزی استفاده کنید. دلیل آن هم مخالفتم با استفاده از پلاستیک است. اما اگر مخزن فلزی در دسترستان نبود، حتما به سراغ محصولی ساخته شده از پلاستیک درجه یک بروید که حداقل خیالتان از سلامت آب راحت باشد.
مخزن آب را هم باید مثل کولر در سایه نصب کنید تا تابش نور خورشید باعث گرم شدن آب داخل آن نشود. همچنین نیاز به نصب یک پایه مناسب برای قرار دادن مخزن دارید چون وزن مخزن پر از آب می تواند ایزوگام را از بین ببرد. با توجه به فاصله تان تا پشت بام می توانید ارتفاع پایه را انتخاب کنید. اگر در طبقات پایین هستید یک پایه یک متری هم مناسب است اما اگر در آخرین طبقات هستید، همانطور که گفتیم، پایه مخزن 10 متری انتخاب کنید تا فشار آب خروجی مناسب باشد.
شیر یک طرفه، سه راهی، والو کنترل و شناور وسایلی هستند باید روی مخزن نصب شوند. شناور باید داخل مخزن نصب شود تا وقتی پر از آب شد، جریان ورودی آب را متوقف کند. سه راهی را به قسمت ورودی آب مخزن نصب کنید و شیر یک طرفه را هم به سه راهی متصل کنید. سپس لوله اصلی آب ساختمان را به شیر یک طرفه وصل کنید.
بهتر است برای جلوگیری از سرریز شدن آب به دلیل مسائل احتمالی که در شیر یک طرفه پیش می آید، یک والو کنترل هم در قسمت ورودی آب به مخزن آب یا در بخش ورودی آب به خانه نصب کنید. با نصب والو کنترل اگر شیر یک طرفه خراب شود، جریان آب به هر دلیلی با بستن شیرها قطع نشود یا مسائل دیگری در مسیر آن پیش بیاید، می توانید به صورت دستی جریان آب را قطع کنید.
حالا فقط قدم آخر به جای مانده است. یک لوله به قسمت خروجی مخزن آب نصب کنید و تا خانه ببرید. اگر می خواهید در چند نقطه از خانه از آب مخزن استفاده کنید می توانید در ورودی خانه از انشعاب استفاده کنید و چند لوله به نقاط مورد نظر بکشید. البته اگر تمایلی به استفاده از لوله های رو کار ندارید یا می توانید مخزن را به شکلی در پشت بام بگذارید که لوله از روی دیوار خارجی به نقاط مورد نظر برسد، یا از یک متخصص در امور لوله کشی کمک بگیرید تا این سیستم را به لوله کشی اصلی خانه متصل کند.
با اتصال این سیستم ذخیره به لوله کشی آب داخلی می توانید در زمان قطع آب، جریان ذخیره را جایگزین کنید و پس از وصل شدن دوباره به حالت عادی برگردید. جریان آب در این سیستم به کمک نیروی جاذبه زمین اتفاق می افتد و نیازی به هیچ تقویت کننده ای ندارید. فقط فراموش نکنید که مخزن همیشه باید پر از آب باشد تا بتوانید در زمان های لازم از آن استفاده کنید.
نصب دستگاه تصفیه آب
وسایل مورد نیاز:
- فیلتر آب
- نوار تفلون
نصب دستگاه تصفیه آب می تواند خیال شما را بابت کاهش میزان سختی آب و همچنین سالم بودن آن راحت کند. این دستگاه ها معمولا زیر سینک آشپزخانه و در قسمت ورودی آب به خانه تصب می شود. اگر سیستم لوله کشی مخزن آب قرار است از لوله کشی داخلی خانه جدا باشد بهتر است یک دستگاه تصفیه آب هم در قسمت خروجی مخزن نصب کنید تا مطمئن باشید آب سالم می نوشید. در ادامه برای شما روش نصب زیر سینک را می نویسم که هیچ تفاوتی با نصب در خروجی مخزن آب ندارد.
- فیلتر آب برای نصب به جریان آب سرد طراحی شده است، پس باید ابتدا آب سرد را قطع کنید و بعد از آن دست به کار شوید. این فیلتر معمولا در بسته دستگاه تصفیه آب وجود دارد.
- لوله آب سرد را از شیر آشپزخانه جدا کنید. برای این کار باید ابتدا مهره ها را با کمک آچار باز کنید و سپس لوله را جدا کنید.
- یک قطعه به شکل T و از جنس مس در لوله کشی زیر سینک واقع شده است. به این قطعه سه راهی یا آداپتور هم گفته می شود. در هر دو طرف این اتصال نوار تلفون بپیچید و سپس قطعه را با کمک آچار در جای خود سفت کنید. فقط مراقب باشید بیش از حد سفت نشود.
- لوله فیلتر را به قطعه T شکل وصل کنید. یک شیرِ قطع کن هم روی این لوله نصب کنید تا در زمان تعویض کارتریج کار آسان باشد. وقتی کار تمام شد اتصالات اطراف قطعه T شکل را دوباره وصل کنید و همه چیز را در جای خود محکم کنید.
- دستگاه تصفیه را با کمک پایه ای که دارد روی دیوار زیر سینک نصب کنید. باید مکانی را برای نصب انتخاب کنید که امکان تعویض آسان کارتریج ها را به شما بدهد.
- قسمت ورودی دستگاه تصفیه را به جریان اصلی آب سرد وصل کنید و قسمت خروجی را هم به شیر سینک متصل کنید. وقتی کار تمام شد جریان آب را وصل کنید و شیر سینک را هم باز کنید تا مطمئن شوید آب جریان دارد.
- اگر در حین کار متوجه شدید که دستگاه یا لوله ها نشتی آب دارند باید جریان اصلی آب را قطع کنید و اتصالات را بررسی کنید. اگر زیادی سفت هستند کمی آن ها را آزاد کنید. اگر هم خوب بسته نشده اند، آن اه را سفت کنید تا آب به بیرون نشت نکند.
- بعد از نصب دستتگاه ابتدا کارتریج ها را بشویید. برای این کار حتما دفترچه راهنما را بخوانید و طبق آن عمل کنید.
مرور کلی
با توجه به اقلیم کشورمان، طبیعی است که در فصل گرما با کاهش فشار آب یا کمبود آن روبرو شویم. با نصب یک مخزن آب و اجرای سیستمی که برای آب رسانی به برق نیازی ندارد، دیگر خیالتان از این بابت راحت خواهد بود. در این مطلب روش نصب و راه اندازی این سیستم را به همراه نصب دستگاه تصفیه آب، آموزش خواندید. اگر در ارتباط با این موضوع سوالی دارید می توانید در قسمت کامنت ها بنویسید تا درباره آن ها با هم گپ بزنیم.
منابع: waterfilterguru, youtube
منبع: دیجیکالا مگ