مسائل جدی درمان سوختگی در کشور ، احتیاج دختران شین آباد به هزینه های میلیاردی

به گزارش اسلیم فا، رییس هیات مدیره انجمن حمایت از بیماران سوخته با بیان اینکه سوختگی در ایران هشت برابر متوسط جهانی است، در عین حال از بعضی بی توجهی ها به درمان سوختگی و مسائل بیماران در این حوزه انتقاد کرد.

مسائل جدی درمان سوختگی در کشور ، احتیاج دختران شین آباد به هزینه های میلیاردی

برای سفر با تور پوکت همراه ما باشید.

به گزارش خبرنگاران، دکتر محمدجواد فاطمی در نشست خبری روز ملی مردمی پیشگیری از سوختگی (اول دی ماه)، گفت: در ایران میزان مرگ و میر بر اثر سوختگی، بیش از دو برابر متوسط جهانی است و روش های درمانی در کشور، استاندارد نیست. این درحالی است که بیماران سوختگی که زنده می مانند، اکثرا دچار معلولیت و مسائل شغلی، اجتماعی، طلاق و خودکشی می شوند.

سوختگی؛ بیماری پرهزینه

وی اضافه نمود: یک اتفاق کوچک می تواند حوادثی مانند شین آباد و پلاسکو را ایجاد کند. سوختگی یک بیماری پر هزینه است و بر اساس تحقیقات صورت گرفته، برای درمان هر درصد سوختگی، باید 5 میلیون تومان هزینه گردد و حداقل هزینه برای درمان بیماران سوخته در بیمارستان ها به دلیل اینکه سوختگی های بالای 10 درصد در بیمارستان ها بستری می شوند، حداقل 50 میلیون تومان است؛ چراکه این بیماران به پانسمان های خاص احتیاج دارند که در کشور فراوری نمی گردد.

پانسمان های سوختگی در ایران فراوری نمی گردد

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، ادامه داد: متاسفانه پانسمان های سوختگی در کشور فراوری نمی گردد و در این زمینه به خارج از کشور، وابسته هستیم؛ البته کوشش های بسیار خوبی از سوی بعضی شرکت های دانش بنیان صورت گرفته، اما قابل رقابت با سایر نمونه های خارجی نیست. پانسمان های سوختگی از خارج وارد می گردد و زمانی که تکنولوژی ساخت آن را نداریم، هزینه ها با وجود تحریم ها افزایش پیدا می نماید و روش های درمانی مناسبی به کار گرفته نمی گردد و همین امر موجب افزایش مرگ و میر، معلولیت ها و جراحی های بعدی می گردد.

وی یادآور شد: اگر فراوری نمایندگان ایرانی بتوانند تکنولوژی ساخت پانسمان های سوختگی را داشته باشند یا اقدام به مهندسی معکوس نمایند، به درمان بیماران سوخته یاری بسیار بزرگی نموده اند، اما اغلب پانسمان های با کیفیت به دلایل تحریم های ظالمانه یا گرانی، در اختیار ما قرار نمی گیرد.

سوختگی؛ بیماری فقرا

فاطمی ضمن تاکید بر نقش مهم پیشگیری از سوختگی، گفت: روش هایی در حوزه پیشگیری موثر هستند که بتوانند نقش خطای انسانی را با استفاده از سیستم های هوشمند هشدار دهنده، کاهش دهند. سوختگی، بیماری فقرا است چون خانواده ها و افراد با توانایی اقتصادی کافی، از وسایل استاندارد استفاده می نمایند.

دو اقدام برای پیشگیری از سوختگی

وی ضمن اینکه شایع ترین علت سوختگی در بچه ها را سهل نگاری والدین و مراقبان آنها دانست، ادامه داد: باید برای پیشگیری از سوختگی دو اقدام انجام دهیم؛ یکی استانداردسازی و دیگری آموزش برای استانداردسازی. در بعضی از کشورها، لباس های بچه ها از الیاف هایی ساخته می گردد که زود شعله ور نمی گردد و در منازل، سیستم های هشدار دهنده، نصب می گردد اما در ایران اینگونه نیست.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران اضافه نمود: شرایط ایران در مقایسه با کشورهای مشابه از نظر جمعیتی در حوزه بیماران سوختگی، بسیار بدتر است و در رتبه آخر قرار داریم. یک ریال سرمایه گذاری در حوزه پیشگیری از سوختگی می تواند 28 ریال سود آوری و منفعت برای کشور داشته باشد. اگر در حوزه پیشگیری از سوختگی کار کنیم، جان، زندگی و منابع فرد، خانواده و کشور را نجات داده ایم.

سالانه 2هزار سوختگی الکتریکی در ایران

وی گفت: در مطالعه ای در کشور تعیین شد که هر سال، دو هزار سوختگی الکتریکی در ایران داریم که حدود 65 درصد از آنها بستری شده و حداقل یک عضو از بدن خود را از دست می دهند و دچار معلولیت می شوند و اگر در حوزه پیشگیری از سوختگی الکتریکی کار کنیم، هر سال 17 هزار میلیارد تومان به بودجه کلی کشور یاری نموده ایم.

بستری سالانه 30هزار بیمار سوخته در بیمارستان ها

مرگ سالانه 3هزار بیمار سوخته

فاطمی توضیح داد: هر سال در کشور 30 هزار نفر در بیمارستان های سوختگی بستری و متاسفانه حدود سه هزار نفر، جان خود را از دست می دهند و تعداد زیادی نیز دچار معلولیت می شوند. در حادثه آتش سوزی مدرسه شین آباد 24 دانش آموز به دلیل اشتعال یک بخاری غیراستاندارد، دچار سوختگی شدند؛ در حالیکه هزینه نصب سیستم گرمایشی استاندارد، 50 میلیون تومان بود، اما این بیماران تا 15 سال باید عمل جراحی نمایند و 15 میلیارد تومان از بودجه نیز باید برای آنها هزینه گردد و باز هم درمان قطعی نمی شوند؛ بنابراین پیشگیری از سوختگی، یک وظیفه همگانی است.

مسائل جدی درمان سوختگی در کشور

وی اضافه نمود: درمان سوختگی در کشور با مسائل جدی همراه است. کمبود تخت بیمارستانی یکی از مهم ترین مسائل است. قرار بود که تا انتها سال 94 حدود 2400 تخت سوختگی در کشور وجود داشته باشد، اما امروز تعداد تخت های سوختگی در کشور 1560 تخت است و 1000 تخت بیمارستانی، کمبود داریم. دومین مشکل ما، استاندارد نبودن تخت های سوختگی است؛ چون بیماران سوختگی باید در یک اتاق بستری شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید نمود: بنا بود تا انتها سال 94 حدود 450 تخت BICU برای بیماران سوختگی در کشور وجود داشته باشد، اما امروز تعداد این تخت ها، 250 تخت است و بیمارستان ها از نظر نیروی انسانی، فضا و بودجه مسائل جدی دارند.

وی با بیان اینکه بیمارستان های عمومی در کشور باید بخش سوختگی داشته باشند، اضافه نمود: بر اساس مصوبه سال 75 باید 10 درصد از تخت های هر بیمارستان به تخت های روان و سوحتگی اختصاص یابد، اما هیچ بیمارستانی اقدام به اجرای این مصوبه ننموده چون ضررهای زیادی برای بیمارستان ها به همراه دارد و در تهران هیچ یک از بیمارستان های خصوصی، دارای بخش سوختگی نیستند.

چرا تامین اجتماعی بخش سوختگی ندارد؟

وی توضیح داد: چرا سازمان تامین اجتماعی با چنین حجمی از تخت بیمارستانی و درمان، بخش سوختگی ندارد؟ چرا در تهران هیچ دانشگاه علوم پزشکی به جز دانشگاه علوم پزشکی ایران، بخش سوختگی ندارد؟ درمان های سوختگی در کشور به دلایل مختلف، غیر استاندارد است و بیمارستانها با مشکل اداره می شوند. متاسفانه شایع است که بیماران بعضی از وزارتخانه ها برای درمان سوختگی به خارج از کشور، اعزام می شوند اما بیماران شین آبادی پذیرفتند که برای درمان به خارج از کشور نروند، اما شرایط بیمارستانها و تجهیزات در کشور بهبود پیدا کند.

دارو و درمان هایی که بیمه نیستند

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران اعلام نمود: بازتوانی بیماران سوختگی با مسائل زیادی همراه است؛ اکثر جراحان پلاستیک، بیماران سوخته را نمی پذیرند و اعمال جراحی پلاستیک را بسیاری از بیمه ها پوشش نمی دهند، پمادهای جلوگیری از گوشت اضافه برای بیماران، کاردرمانی، لباس سوختگی و بعضی از مشاوره های روانشناسی برای این بیماران، تحت پوشش بیمه قرار ندارد.

وی گفت: این انجمن اقدامات زیادی در حوزه پیشگیری از سوختگی در کشور انجام داده است. یکی از اقدامات ما، تصویب روز ملی پیشگیری از سوختگی بود که در وزارت بهداشت به تصویب رسید، اما باید به تصویب شورای فرهنگ عمومی برسد. چطور باید در تقویم، روز حافظ داشته باشیم اما روز حمایت از بیماران سوختگی نداشته باشیم؟ کمیته پیشگیری از سوختگی در انجمن ققنوس تشکیل شد و در مدارس، آموزش هایی را به دانش آموزان ارائه می دهیم اما با بروکراسی پیچیده ای روبرو هستیم.

وی اضافه نمود: در سراهای محله، آموزش های پیشگیری از سوختگی را ارائه می دهیم و سال جاری در روز ملی پیشگیری از سوختگی، با حضور در مترو، مراکز خرید و پارک ها می خواهیم به مردم بگوییم که مراقبت کنید که خودتان نسوزید و اجازه ندهید دیگران نیز بسوزند.

فاطمی با بیان اینکه تاکنون چندین کتاب در زمینه پیشگیری از سوختگی تدوین نموده ایم اما برای توزیع آنها در مهدهای کودک با مسائل و بروکراسی های اداری پیچیده ای روبرو هستیم، اظهار کرد: کتاب ها را به صورت رایگان توزیع می کنیم و به مردم می گوییم که بخوانید و به دیگران هم بدهید که بخوانند و مطلع شوند. بنابراین همه باید بدانیم که در معرض خطر سوختگی هستیم.

چرا پلاسکو 40 بار تذکر می گیرد اما توجه نمی گردد؟

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید نمود: مشکل ما در حوزه سوختگی، وجود بعضی ناکارآمدی ها و قانونگذاری مشکل دار است. چرا سازمان ملی استاندارد و آتش نشانی نباید قدرت اجرایی داشته باشد که 40 بار به ساختمان پلاسکو تذکر داده می گردد، اما مورد توجه قرار نمی گیرد. راهکار سوختگی از پیشگیری می گذرد و سوختگی قابل پیشگیری است و پوست سوخته، قابل بازگشت نیست. صدا و سیما و رسانه ها در این زمینه باید تفکر ملی داشته باشند و به مردم و سلامت آنها فکر نمایند.

بیشترین درصد سوختگی در استان های کم برخوردار

وی همچنین در انتها با بیان اینکه بیشترین درصد سوختگی متوجه استان های کمتر برخوردار است، در مورد فعالیت های انجمن اعلام کرد: ویزیت متخصصان ما کاملا رایگان است و از طرفی طبق قراردادی که با بیمارستان حضرت فاطمه (س) و مطهری داریم، بخشی از درمان رایگان و برای بیماران بی بضاعت همه فرانشیز نیز توسط ما پرداخت می گردد. این در حالی است که برای هزینه لیزر و خدمات مشاوره نیز تا حدودی به بیماران یاری می کنیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 10 بهمن 1398 بروزرسانی: 18 مهر 1399 گردآورنده: slimfa.ir شناسه مطلب: 711

به "مسائل جدی درمان سوختگی در کشور ، احتیاج دختران شین آباد به هزینه های میلیاردی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مسائل جدی درمان سوختگی در کشور ، احتیاج دختران شین آباد به هزینه های میلیاردی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید