بینی الکترونیکی سرطان را بو می کشد
به گزارش اسلیم فا، محققان یک بینی الکترونیکی ایجاد کرده اند که ممکن است بتواند علائم سرطان را از نمونه های پلاسمای خون بو بکشد و تشخیص دهد.
به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرنگاران به نقل از نیواطلس، محققان دانشگاه پنسیلوانیا یک بینی الکترونیکی ایجاد کرده اند که ممکن است بتواند علائم سرطان را از نمونه های پلاسمای خون بو بکشد و تشخیص دهد.
به گفته کارشناسان، تومورهای سرطان ریه مواد شیمیایی موسوم به ترکیبات ارگانیک فرار (VOCs) تولید می کنند که به آسانی در هوا تبخیر می شوند و نوعی بوی قابل تشخیص ایجاد می کنند.
طی سالها، دانشمندان بررسی کرده اند که چگونه ترکیبات ارگانیک فرار منتقل شده از سرطان به عنوان بخشی از یک سیستم تشخیصی قابل ردیابی است.
در مطالعه جدید، محققان از بینی الکترونیکی برای تجزیه و تحلیل نمونه های پلاسمای خون سرطان هایی که به طور معمول سخت تشخیص داده می شوند، مانند سرطان های لوزالمعده و تخمدان استفاده کردند. این دستگاه از الگوریتم های مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده کرد که قبلاً آموزش داده شده بود تا ترکیبات ترکیبات ارگانیک فرار خاص را با انواع مختلف سرطان مرتبط سازد و بررسی کند آنها در چه مرحله ای از پیشرفت هستند و آیا خوش خیم هستند یا خیر.
چارلی جانسون، یکی از نویسندگان این تحقیق می گوید: این یک مطالعه اولیه است اما نتایج آن بسیار امیدوار کننده است؛ داده ها نشان می دهدبواسطه این روش ما می توانیم این تومورها را در هر دو مرحله پیشرفته و اولیه شناسایی کنیم.
منبع: خبرگزاری فارس