خواص باورنکردنی هلو
به گزارش اسلیم فا، بدن انسان برای سالم ماندن نیازمند انواع ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر، قند و آب است. میوه ها این مواد مغذی را برای شما فراهم می نمایند و بخش مهمی از رژیم غذایی روزانه تان را تشکیل می دهند. میوه ها فاقد کلسترول هستند، آن ها سطح ایمنی بدن را افزایش می دهند، به هضم غذا یاری می نمایند، خطر بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهند، فشار خون را تنظیم و سلامتی بدن را حفظ می نمایند. البته این تنها بخشی از فواید میوه ها برای انسان است.
به گزارش خبرنگاران، در این مطلب به خواص باورنکردنی میوه تابستانی هلو خواهیم پرداخت. میوه ای که سرشار از ویتامین C، ویتامین A، ویتامین E، ویتامین B1، ویتامین B3، ویتامین B6 بعلاوه مواد معدنی ازجمله: کلسیم، مهمیم، مس، پتاسیم، فسفر و آهن است.
هلو با نام انگلیسی Peach و نام علمی Prunus persica (به معنای آلوی ایرانی) یکی از درختان برگ ریز از خانواده Rosaceae است. این درخت بومی منطقه ها شمال غربی چین و جنوب آسیاست. به نظر می رسد قبل از معرفی شدن هلو به اروپا و سپس آمریکای شمالی این درخت در ایران کشت می شده است. بهتر است بدانید که جنس پرونوس (Prunus) شامل هلو، شلیل، بادام، زردآلو و آلوست که همه در یک گروه شبیه به هم تقسیم بندی می شوند. هلو میوه ای کرک دار با پوست مخملی و بسیار خوش طعم و خوش عطر و بوست. این میوه از نوع میوه های هسته دار است که بافت گوشتی آن اطراف هسته را می پوشاند. دانه هلو در میان هسته این میوه راهی برای ازدیاد این درخت است.
تاریخچه کاشت و معرفی هلو به جهان: براساس تحقیقات اجرا شده چینی ها میوه هلو را اهلی کردند. اهلی شدن هلو در 6 هزار سال قبل در استان ژجیانگ شروع شده است. هلو در نوشته های چینی از گذشته های دور میوه محبوب امپراطور ها و پادشاهان بود. این میوه از چین به ژاپن برده شد و در دوره جومون در باغات کشت شد. در هند هلو اولین بار در دوره هاراپان ظاهر شد. کاشت هلو از چین به ایران رسید و تا سال 300 پیش از میلاد در یونان شناخته شد.
تصور می گردد که پس از حمله اسکندر مقدونی به ایران و در دوره سلوکیه این میوه وارد اروپا شد. در قرن اول میلادی هلو برای رومی ها کاملا شناخته شده بود. در اوایل قرن هفدهم جورج مینیفی باغبان میوه هلو را از انگلستان به مستعمرات آمریکای شمالی آورد. در قرن نوزدهم هم فراوری تجاری هلو در مریلند، ویرجینیا و جورجیا آمریکا شروع شد.
استفاده از هلو در رژیم غذایی
علاوه بر مصرف میوه به صورت خام ترکیبات مفید برای سلامتی و طعم منحصر به فرد هلو باعث شده است که این میوه به اسم ماده اصلی در تهیه بعضی خوراکی ها مثل لواشک، مربا، دمنوش، بستنی، کیک، ژله و آب میوه مورد استفاده قرار بگیرد.
ارقام مختلف هلو در ایران
ازجمله ارقام نهال هلو با میوه های متفاوت از نظر شکل و طعم می توان به هلو انجیری مالکی، هلو توسرخ، هلو پلاستیکی، هلو انجیری زعفرانی، هلو کاظمی، هلو رد هون، هلو آلبرتا، هلو انجیری عسلی، هلو زعفرانی، هلو انجیری پلنگی، هلو انجیری بشقابی، هلو انجیری پاییزه و هلو سفید خودرو اشاره نمود.
طبع میوه هلو
طبیعت هلو سرد و تر است و برای افراد گرم مزاج به خصوص آن هایی که طبع گرم و خشک دارند، مفید است.
فواید میوه هلو برای سلامتی بدن
این میوه مغذی از سرطان، هیپوکالمی، کلسترول، چاقی، بیماری های تخریب نماینده اعصاب و استاز خون جلوگیری می نماید. بعلاوه ترکیبات مفید در هلو به حفظ و مراقبت از پوست، بینایی، استخوان ها، دندان ها و سیستم عصبی یاری می نماید. هلو دارای خواص ضد پیری است. این میوه دارای ترکیبات قوی سم زدای بدن است که باعث سلامت سلول ها و دستگاه گوارش می گردد.
هلو برای چشم مفید است
لوتئین و زاکسانتین (زی زانتین) در میوه هلو دو نوع کاروتنوئید یا آنتی اکسیدان طبیعی هستند که شبکیه چشم را محافظت می نمایند. همچین مطالعات نشان داده است که این دو ماده خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش می دهند. علاوه بر این هلو سرشار از ویتامین A است. ویتامین A در سلامتی چشم ها و کیفیت دید بسیار موثر است. کمبود ویتامین A می تواند منجر به بیماری گزروفتالمی یا خشکی چشم گردد و به دید طبیعی آسیب برساند.
زیبایی و درخشندگی پوست با هلو
علاوه بر آنتی اکسیدان های ضد التهابی این میوه دو ماده بتاکاروتن و ویتامین C برای محافظت و سلامتی پوست در هلو یافت می گردد. بتاکاروتن (ترکیب پیش ساز ویتامین (A به محافظت از پوست در مقابل اشعه خورشید یاری می نماید. استفاده از ماسک هلو پوست صورت را شفاف و درخشنده می نماید. ویتامین C موجود در هلو برای ساخت کلاژن پوست لازم است. هلو دارای ویتامین ها و مواد معدنی است که به از بین بردن سلول های مرده و آبرسانی و بعلاوه احیای پوست یاری می نماید.
تقویت سیستم ایمنی بدن با هلو
یک میوه هلو میانه بیش از 15 درصد احتیاج روزانه بدن به ویتامین C را تامین می نماید. انواع مختلفی از سلول های ایمنی بدن به ویتامین C برای فراوری گلبول و حفاظت بیشتر احتیاج دارند. تحقیقات نشان می دهند که نقش ویتامین C و روی موجود در میوه هلو در ارتقا ایمنی بدن برای درمان سریع تر جراحات بسیار شاخص است.
هلو مفید برای هضم بهتر غذا
یک میوه هلو میانه تقریبا 10 درصد از حداقل احتیاج روزانه بدن به فیبر را فراهم می نماید. فیبر طبیعی هلو آب را جذب و از اختلال های معده مانند یبوست، اسهال، نفخ، زخم معده و تحریکات نامنظم روده پیشگیری می نماید. علاوه بر این هلو در پاکسازی و حذف سموم از روده موثر است و به پیشگیری از ابتلا به سرطان معده یاری می نماید. علاوه بر میوه گل های هلو یا شکوفه آن برای اختلالات حرکتی ناشی از انقباض عضلات که مواد داخل دستگاه گوارش را مخلوط و از بین می برد، مفید است. اختلالات حرکتی شامل یبوست، ریفلاکس معده و اسهال است. عصاره گل هلو یک ماده پروکنتیک است که باعث تقویت انقباضات در دستگاه گوارش می گردد تا ریتم مناسب معده و عملکرد هضم را حفظ کند.
هلو خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد
مطالعات اخیر نشان داده است که آنتی اکسیدان های پلی فنول در هلو مانع رشد و توسعه سلول های سرطانی ازجمله سرطان ریه، سرطان روده عظیم و سرطان پستان می شوند. بنابر مطالعات دیگر اسید کلروژنیک و اسید نئوکلروژنیک موجود در میوه هلو جلوی رشد سلول های سرطانی سینه را بدون تخریب سلول های عادی می گیرند. این ویژگی بر خلاف شیمی درمانی است که سلو ل های سالم را هم از بین می برد.
هلو در مدیریت وزن
تحقیقات نشان داده اند که ترکیبات زیست فعال در هلو دارای خواص ضد التهابی و ضد چاقی هستند. توانایی این ترکیبات برای یاری به تنظیم قند خون و سطح انسولین و از آب پر شدن فیبر طبیعی میوه دلیلی بر این انتخاب هوشمندانه برای استفاده از این میوه در برنامه رژیم لاغری است.
هلو سدی در مقابل آلزایمر
آنتی اکسیدان هایی که در هلو یافت می گردد، به منظور مشاخصه با استرس اکسیداتیو شناخته می شوند. استرس اکسیداتیو موجب از بین بردن تعادل بین فراوری رادیکال های آزاد آسیب پذیر سلولی و ناتوانی بدن برای مقابله با اثرات مضر آن ها می گردد؛ علاوه بر این یک عامل ایجاد نماینده در بیماری های نوروژنیک مانند آلزایمر شناخته شده است.
مفید برای فشار خون
معمولاً افزایش فشار خون تا قبل از ابتلا به بیماری قلبی یا بروز سکته با علائم و نشانه های خاصی همراه نیست؛ بنابراین تشخیص آن برای فرد کمی سخت است. کاهش وزن و مصرف میوه و سبزیجات به خصوص میوه های دارای پتاسیم بالا به کاهش فشار خون یاری می نماید. میوه هلو سرشار از پتاسیم است و مصرف آن برای افراد با فشار خون بالا توصیه می گردد.
سلامت استخوان و دندان
فسفر و کلسیم موجود در هلو به تقویت استخوان ها و سلامت دندان یاری می نماید. فسفر از بروز بعضی از بیماری های استخوانی مانند کلسیم زدایی جلوگیری می نماید که منجر به پوکی استخوان به ویژه در زنان یائسه می گردد. کلسیم به همراه ویتامین C نقش مهمی در تقویت استخوان های فک ایفا می نماید؛ درنتیجه دندان ها را سالم نگه می دارد.
هلو میوه ای مهم در دوره بارداری
هلو مملو از مواد معدنی و ویتامین های لازم است. ویتامین C به رشد استخوان ها، پوست، ماهیچه ها و رگ های خونی کودک یاری می نماید. این ماده از جذب آهن که در دوران بارداری بسیار لازم است، پشتیبانی می نماید. اسید فولیک یا فولات هلو از احتمال نقص لوله عصبی مانند اسپینا بیفیدا (مهره شکاف) جلوگیری می نماید. پتاسیم خستگی و گرفتگی عضلات را در دوران بارداری دفع می نماید و فیبر بالای این میوه به هضم سالم و جلوگیری از یبوست یاری می نماید.
آرامش فکر و کاهش استرس
میوه هلو سرشار از مهمیم است. مهمیم برای جلوگیری از اضطراب و استرس در بدن بسیار موثر است و باعث آرامش سیستم عصبی می گردد. کمبود مهمیم بر عملکرد سیستم عصبی مرکزی تاثیر می گذارد و منجر به افزایش فعالیت سیگنال های عصبی و اختلال در اعصاب می گردد. مطالعات نشان می دهند که غذا ها و میوه های دارای مهمیم بالا و ویتامین B6 برای درمان بیش از حد تحریک پذیری سیستم عصبی مرکزی مفید هستند. بعلاوه مهمیم به بهبود علائم افسردگی یاری می نماید.
عوارض جانبی مصرف بیش از حد هلو
استفاده بیش از حد هلو می تواند موجب افزایش پتاسیم در بدن و کاهش فشار خون گردد.
استفاده بیش از حد هلو موجب دل درد و اسهال می گردد.
این میوه ممکن است برای بعضی ایجاد حساسیت کند. از علائم حساسیت با هلو خارش دور دهان، تاول و قرمزی پوست، عطسه یا سرفه و قرمزی زبان است.
دانه تلخ میوه نباید مصرف گردد. مصرف دانه تلخ میوه موجب نارسایی تنفسی و مسمومیت می گردد.
خواص گل ها، برگ ها، پوست ساقه و ریشه درخت هلو
گل ها دارای خواص آرام بخش، ادرار آور و ضد عفونی نماینده است. به این منظور می توان از دمنوش شکوفه درخت هلو استفاده کرد.
جوشانده برگ درخت هلو برای سیاه سرفه، ورم معده، برونشیت، تهوع صبحگاهی و استفراغ در دوران بارداری مفید است.
از پودر برگ خشک شده هلو و مخلوط آن با آب به طوری که حالت خمیری به خود بگیرد، برای درمان زخم های سطحی استفاده می گردد.
پوست ریشه هلو برای معالجه یرقان و زردی مفید است.
منبع: فرارو