نخوردن این غذاها به سلامتی شما و محیط زیست یاری خواهد نمود
به گزارش اسلیم فا، یک مطالعه نو نشان می دهد که خوردن مواد غذایی صحیح و سالم نه تنها برای شما مفید است بلکه برای سیاره زمین نیز بسیار اهمیت دارد.
یافته ها نشان می دهند که سبزیجات، میوه ها، آجیل ها، غلات سبوس دار، روغن زیتون و ماهی ها، خطر ابتلا به مرگ و بیماری را در هنگام مصرف به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی منظم کاهش می دهند.
این مواد غذایی، بعلاوه کمترین اثر منفی بر روی محیط زیست را دارند.
از طرف دیگر، گوشت قرمز خطر مرگ شما را افزایش می دهد و برای محیط زیست وحشتناک است.
دیوید تیلمن، نویسنده مطالعه، رئیس محیط زیست دانشگاه مینه سوتا گفت: به نظر می رسد الگوی گسترده ای وجود داشته باشد که رژیم های غذایی سالم برای افراد باعث مسائل کمتری در محیط زیست می شوند.
برای این مطالعه، تیلمن و همکارانش، سلامت نسبی 15 نوع مواد غذایی برای انسان را مورد آنالیز قرار دادند. آنها آنالیز کردند که چگونه هر گروه غذایی بر خطر مرگ و میر، و بعلاوه خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان روده بزرگ، دیابت و سکته مغزی تأثیر می گذارد.
سپس محققان با در نظر گرفتن شرایط زیر، تأثیرات زیست محیطی هر یک از این مواد غذایی را محاسبه کردند:
- میزان زمین و آب مورد احتیاج
- انتشار گازهای گلخانه ای در طول فراوری
- میزان آلودگی اسیدی فراوری شده
- از دست رفتن مواد مغذی هر ماده غذایی در حین فراوری
گوشت قرمز بیشترین تأثیر منفی در محیط زیست را در پی داشت، پس از آن مرغ در جایگاه دوم، سپس تخم مرغ، ماهی و لبنیات بود.
علتش این است که برای فراوری چنین مواد غذایی احتیاج به محصولات زراعی زیادی برای تغذیه حیوانات است چنین اقداماتی تأثیرات بد زیست محیطی را بر روی هم قرار می دهد.
علاوه بر تمام تاثیرات منفی بر روی محیط زیست که به علت رشد و پرورش حیوانات ایجاد می گردد، باید برای این حیوانات مواد غذایی نیز فراوری کنید که این امر به تأثیر کلی آنها می افزاید. علاوه بر این، گاوها و سایر حیوانات نشخوارنماینده میزان نسبتاً زیادی گاز متان را به وسیله باد شکم آزاد می نمایند که این یک گاز قوی گلخانه ای است. آنها بعلاوه احتیاج بالایی به آب و زمین دارند.
دام ها و مرغ ها بعلاوه فضولات زیادی ایجاد می نمایند که می تواند به داخل آب های اطراف رود رفته و باعث شکوفه زدن جلبک های سمی گردد.
بعلاوه محققان دریافتند که گوشت قرمز به طور قابل توجهی خطر مرگ و میر یا ایجاد یک بیماری اساسی در انسان را افزایش می دهد.
این مطالعه نشان می دهد که ماهی، مرغ و لبنیات، با وجود تأثیرات منفی زیست محیطی شان، نسبتاً بهتر از گوشت قرمز هستند. ماهی به علت صید بیش از حد و شیوه های پرورش ماهی، آسیب شدیدی به محیط زیست وارد می نماید.
نتایج نشان داده که سبزیجات، میوه ها، غلات سبوس دار، آجیل، لوبیا و سیب زمینی همه برای شما و هم برای محیط زیست مفید هستند.
نتایج حاصل از این مطالعه با شواهد در حال رشد مطابقت دارد که نشان می دهد غذاها و رژیم های غذایی سالم باعث آسیب کمتری به محیط زیست می شوند. البته در میان موادی مانند شیرینی ها، تنقلات پر نمک، کوکی ها، کیک ها، دونات ها، آب نبات ها، بستنی و چیپس استثنا وجود دارد. این مواد ناسالم هستند اما تأثیر زیست محیطی نسبتاً کمی دارند.
محققان دریافتند که نوشیدنی های شیرین شده با قند برای سلامتی شما مناسب نیستند، اما آنها دریافتند که مراحل فراوری، از فراوری نیشکر گرفته تا اضافه کردن آن در مواد غذایی، آسیب کمی بر محیط زیست می گذارد.
به طور کلی، افراد مطلع از محیط زیست می توانند با خوردن مواد غذایی صحیح، هم به خود و هم به اطرافیان و محیط زیست خود یاری بزرگی نموده باشند.
به یاد داشته باشید که کدام غذاها سالم تر هستند، و بعد از آن خوشمزه ترین روش های طبخ آنها را پیدا کنید تا این مواد غذایی سالم را با اشتهای کامل میل کنید.
گرچه مرغ برای محیط زیست خوب نیست اما به میزان گوشت قرمز بد نیست. اگر شما به جای گوشت گاو و گوسفند، مرغ بخورید، این امر سلامتی شما را بهبود می بخشد و به محیط زیست یاری خواهد نمود. اساساً، رهایی از تنها یک وعده گوشت گاو در روز، یک همبرگر یا هر آنچه که ممکن است، منجر به کاهش قابل توجه خطرات سلامتی شما و زیست محیطی می گردد.
منبع: فوت و فن / webmd.com