نکات کلیدی بحث ژنتیک کلاسیک به زبان ساده

به گزارش اسلیم فا، به گزارش خبرنگاران، بخش مهمی از پرسش های آزمون های المپیاد کشوری و جهانی زیست شناسی هم از نظر کمیت و هم از نظر دشواری به مبحث ژنتیک کلاسیک اختصاص دارد. کتاب ژنتیک کلاسیک در قالب مجموعه منابع آموزشی برای مرحله اول المپیادهای علمی، از سوی انتشارات فاطمی به چاپ رسیده است. این کتاب به قلم رضا شاه نظر نژاد خالصی درسنامه ای شامل همه سرفصل های موردنیاز ژنتیک کلاسیک در المپیاد زیست شناسی است.

نکات کلیدی بحث ژنتیک کلاسیک به زبان ساده

سبک طرح مباحث این کتاب که در پنج فصلِ زیربنای وراثت، الگوهای وراثت یک ژن، الگوهای وراثت چند ژن، ژنتیک جمعیت و الگوهای خاص وراثت تدوین شده، براساس تجارب تدریس و طراحی سوال بوده و به شیوه ای تنظیم شده که تأثیر سریع و عمیق بگذارد. هدف نهایی این کتاب، کسب مهارت در حل مسأله ژنتیک است. در انتهای هر فصل مجموعه ای از پرسش های دوره های اخیر المپیاد جهانی زیست شناسی یا مجموعه ای از پرسش های تألیفی که مرتبط با مطالب آموخته شده در هر فصل اند، گردآوری شده است.

وراثت صفات، پدیده ای علمی و قابل آزمایش

به نظرت اون بچه بیشتر شبیه مادرشه یا پدرش؟ احتمالا این سوال را بارها در زندگی تان شنیده اید یا پرسیده اید. انتظار فرزندان به والدین حقیقی است که از گذشته های دور به صورت تجربی پذیرفته شده است. درحالی که امروزه می دانیم وراثت صفات، پدیده ای علمی و قابل آزمایش است. علاوه بر این مثال، موارد گوناگونی وجود دارند که تقریبا همه انسان ها آن ها را بی چون وچرا پذیرفته اند، با وجود اینکه ریشه آن ها در شاخه های علوم زیست شناسی دنبال شده است. مثلا اینکه زاده دو سنجاب نمی تواند یک میممون باشد! تیزبینی و تعمق دانشمندان بر چنین شواهدی به ایجاد شاخه ای جدید در علم زیست شناسی منجر شد. این علم که چگونگی وراثت (انتقال صفات از والدین به فرزندان) را آنالیز می نماید، ژنتیک نام برد.

مفهوم ژنتیک جمعیت

شاید از ابتدای زندگی خود تا به امروز متوجه شده باشید که پوشش گیاهی منطقه اطراف منزلتان تفاوت هایی با قبل دارد، مثلا در گذشته گل های رز فراوانی در آنجا وجود داشته است، درحالی که در حال حاضر گل های رز به نسبت کمتر شده است، اما بوته های جدیدی به فراوانی در آنجا رشد نموده است. اگر چنین پدیده هایی را از دید ژنتیکی مورد محاسبه و آنالیز قرار دهیم، در حقیقت در راستای ژنتیک جمعیت گام برداشته ایم. ژنتیک جمعیت بخشی از ژنتیک کلاسیک است که همان اصول اولیه ژنتیک کلاسیک را در جمعیت ها آنالیز و دنبال می نماید. در مقابل ژنتیک جمعیت، بعضی افراد ژنتیک مندلی را قرار می دهند که همان آنالیز الگوهای وراثت از دیدگاه افراد است. علت این نامگذاری آن است که دید مندل از آنالیز های ژنتیکی، بیشتر فردی بود.

چاپ چهارم کتاب ژنتیک کلاسیک در 170 صفحه با شمارگان 500 نسخه به بهای 40 هزار تومان از سوی انتشارات فاطمی راهی بازار نشر شده است.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران
انتشار: 25 آبان 1399 بروزرسانی: 25 آبان 1399 گردآورنده: slimfa.ir شناسه مطلب: 1325

به "نکات کلیدی بحث ژنتیک کلاسیک به زبان ساده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نکات کلیدی بحث ژنتیک کلاسیک به زبان ساده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید