طرز تهیه پلو چکدرمه خوشمزه و حرفه ای

به گزارش اسلیم فا، چکدرمه یکی از مشهورترین غذاهای ترکمنی ها و گرگانی ها است، به همین علت ممکن است بارها شنیده باشید که به این غذا چکدرمه ترکمنی یا چکدرمه گرگانی نیز می گویند. درست کردن چکدرمه خوشمزه نکات و مراحلی دارید که ما در ادامه این مطلب طرز تهیه پلو چکدرمه را مرحله به مرحله شرح می دهیم.

طرز تهیه پلو چکدرمه خوشمزه و حرفه ای

https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2023/05/chekderme.mp4

اما اول بیاید به این سوالات مخاطبان پاسخ دهیم که چکدرمه چیست؟ آیا چکدرمه را فقط می توان با گوشت قرمز درست کرد؟ پاسخ این سوالات در ادامه آمده است.

چکدرمه

تعداد نفرات7 نفر
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان پخت2 ساعت
اندازه سختیمیانه
اندازه کالری در هر 100 گرم329 کیلوکالری

چکدرمه چیست؟

چک درمه تلفظ اصیل ترکمنی این غذا بوده و یکی از غذاهای محبوب و بسیار خوشمزه بین گرگانی ها و ترکمنی ها محسوب می گردد. تهیه این پلوی اصیل مهارت خاصی می طلبد و جزو غذاهایی است که برای پخت آن حدود 2 ساعت زمان احتیاج دارید. چکدرمه، غذای سنتی گنبدکاووس را می توان هم با گوشت و هم با مرغ درست کرد اما اصل این غذا با گوشت قرمز تهیه می گردد که ما نیز ابتدا به آموزش چکدرمه با گوشت می پردازیم.

طرز تهیه پلو چکدرمه خوشمزه

اگر از آشپزهای شمالی درباره چکدرمه سوال کنید، بدون شک به شما می گویند که چکدرمه یکی از خوشمزه ترین غذاهای شمالی است. طعم متفاوت و خوشمزه این غذا، مشوق خوبی است تا دستور پخت مرحله به مرحله آن را در خانه اجرا کنید.

مواد اولیه برای تهیه چکدرمه

ابتدا نگاهی بیندازیم به موادی که برای پخت چکدرمه، غذای محلی گنبد کاووس احتیاج دارید. توجه داشته باشید این مواد اولیه برای تهیه غذای 7 نفر است و شما با توجه به تعداد می توانید نسبت مواد را تغییر دهید:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
برنج6 پیمانه
گوشت خورشتی500 گرم
پیاز2 عدد
روغن1 پیمانه
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفلبه اندازه لازم

دستور پخت چکدرمه

بعد از دانستن مواد لازم برای پلو چکدرمه، حال به سراغ مراحل تهیه این غذای خوشمزه می رویم:

  • مرحله اول: برای طرز تهیه پلو چکدرمه، در ابتدا برنج را داخل یک کاسه بشویید و چند ساعت برنج را در آب و نمک بخیسانید.
  • مرحله دوم: پیازها را پوست کنده و به صورت نگینی خرد کنید. قابلمه ای مناسب را روی حرارت بگذارید و اندازهی روغن داخل آن بریزید؛ پیازها را اضافه نموده و تفت دهید. در این مرحله اندازهی زردچوبه به پیازها بیافزایید.
  • مرحله سوم: بعد از طلایی شدن پیازها، گوشت خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوشت گرفته گردد و رنگ آن تغییر کند. (ترکمن ها می گویند گوشت چکدرمه باید چربی داشته باشد تا طعم این غذا خوب جا بیفتد و خوشمزه گردد.)
  • مرحله چهارم: رب گوجه فرنگی را به ترکیب گوشت و پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید. گوشت باید ابتدا پخته گردد و سپس برنج را اضافه نمود؛ پس آب را داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید گوشت بپزد.
  • مرحله چهارم: بعد از پخت گوشت، برنج را به آن اضافه کنید. دقت کنید در این مرحله باید داخل قابلمه یک بند انگشت آب بالاتر از برنج قرار داشته باشد، زیرا اندازه آب باید به حدی باشد که برنج شفته نگردد. بعد از جوشیدن برنج، آن را دم کنید. ابتدا حرارت شعله را زیاد کنید تا برنج بخار کند و سپس شعله را خیلی کم کنید و اجازه دهید برنج آرام آرام دم بکشد.
  • مرحله پنجم: بعد از دم کشیدن برنج، چکدرمه را داخل ظرفی ریخته و به دلخواه خود تزیین کنید.

تهیه این غذای خوشمزه به سرانجام رسید، اما اگر قصد دارید به استان گلستان سفر کنید، بهتر است تا با برترین و معروفترین رستوران و فست فودهای شهر گنبدکاووس آشنا شوید تا بتوانید غذاهای سنتی این شهر مانند چکدرمه را با طعم اصیل آن امتحان کنید.

طرز تهیه پلو چکدرمه با مرغ

افرادی که به علت بیماری و یا رژیم های خاص از خوردن گوشت قرمز منع شده اند، می توانند این غذای لذیذ را با گوشت مرغ درست نمایند. طرز تهیه پلو چکدرمه با مرغ تفاوت زیادی با طرز تهیه آن با گوشت ندارد. فقط در مراحل تهیه به جای گوشت قرمز، مرغ بریزید و دقت کنید که زمان پخت مرغ کمتر از گوشت است.

نکات طرز تهیه چکدرمه

برای درست کردن پلو چکدرمه نکات زیر را مدنظر قرار دهید:

  • در تهیه این غذا در صورت تمایل می توانند مانند استامبولی سیب زمینی نیز اضافه کنید.
  • بعضی افراد برای درست کردن این غذا به جای گوشت تکه ای، گوشت چرخ نموده نیز به کار می برند.
  • در تهیه این غذا می توانید از گوشت گوسفندی، گوساله، مرغ و بوقلمون نیز بهره ببرید.
  • به جای رب گوجه فرنگی، استفاده از گوجه فرنگی رنده شده نیز متدوال است.

چکدرمه را امتحان کنید…

در این مطلب به نحوه درست کردن پلو چکدرمه به همراه نکات آن پرداختیم. در توضیحات چکدرمه اشاره کردیم که این غذا یکی از غذاهای شمالی است و برای پخت آن به 2 ساعت زمان احتیاج دارید، اما اگر زمان کمی دارید نگران نباشید. خبرنگاران یک پلتفرم سفارش آنلاین غذا است که خرید کباب گنبد کاووس و انواع غذاهای محلی از رستوران های مختلف را در اختیار شما قرار می دهد. پس، شما می توانید با سفارش غذا انلاین گنبد کاووس و سفارش غذا انلاین گرگان ، چکدرمه و دیگر غذاهای موردعلاقه خود را را درب منزل تحویل بگیرید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 2 بهمن 1403 بروزرسانی: 2 بهمن 1403 گردآورنده: slimfa.ir شناسه مطلب: 2465

به "طرز تهیه پلو چکدرمه خوشمزه و حرفه ای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پلو چکدرمه خوشمزه و حرفه ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید