عطر خوب نذری از عراق تا مالزی

یکی از رسم های رایج در ایام عزاداری ماه محرم، توزیع غذای نذری میان عزاداران است. این رسم قدیمی، تنها محدود به کشور ما نمی گردد و بین مسلمانان کشورهای دیگر هم رواج دارد.

عطر خوب نذری از عراق تا مالزی

با تور مالزی ارزان از توسعه یافته ترین کشور شرق آسیا دیدن کنید.

به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران،یکی از رسم های رایج در ایام عزاداری ماه محرم، توزیع غذای نذری میان عزاداران است. این رسم قدیمی، تنها محدود به کشور ما نمی گردد و بین مسلمانان کشورهای دیگر هم رواج دارد. از این رو دراین مطلب به معرفی رایج ترین نذری هایی که در روزهای تاسوعا و عاشورا در سایر کشورهای مسلمان، تهیه و توزیع می شوند، می پردازیم.

مالزی

شیربرنج مغزدار با دانه انار: مالزی، یکی از کشورهای اسلامی است که نذر کردن و نذری دادن در ایام محرم به خصوص در روزهای تاسوعا و عاشورا، رواج زیادی دارد.متاسفانه، اسراف در مصرف انواع مواد غذایی که معمولا هم بر پایه برنج تهیه می شوند، در این کشور و در ماه محرم، به وفور به چشم می خورد. یکی از مهم ترین نذری های ماه محرم در مالزی، شیربرنج مغزدار است.

مردم این کشور در روز عاشورا، شیربرنج را با برنج، شیر و شکر تهیه می نمایند و آن را با حجم بالایی از بادام، گردو، مویز، فندق، بادام زمینی و مقداری دانه انار، پودر نارگیل، دارچین و پودر پسته تزئین می نمایند و به مصرف می رسانند.

این غذای بسیار پرکالری و مغذی، معمولا در ظهر عاشورا توزیع می گردد. غذایی شبیه سمنوی خودمان البته تزیین شده با فندق و حلوای آرد برنج نیز از دیگر نذری های رایج در مالزی هستند.

افغانستان

شیربرنج: شیر و شیربرنج، رایج ترین نذری روزهای تاسوعا، عاشورا، اربعین و 28 صفر در افغانستان است. افغان ها، علاقه زیادی به افزودن هل و گلاب به شیربرنج دارند و شیرهای نذری را هم به صورت گرم بین عزاداران پخش می نمایند.

ترکیه

حلوای سوجی: حلوای سوجی، جزو دسرهای ترکیه ای است که در روزهای عاشورا یا اربعین به عنوان نذری بین مسلمان های این کشور پخش می گردد. این حلوا که به نرمی حلوای ایرانی نیست و کمی حالت نبات کوبیده و نرم شده دارد، به رنگ عسل و بسیار شیرین است. ترک ها برای تهیه آن از آب، شکر، زعفران، کره، آرد سمولینا، بادام و هل یاری می گیرند. این حلوا با چای اولانگ، سیاه، شیر یا قهوه سرو می گردد.

کویت

سوهان حلوا: یکی از مهم ترین دارایی های کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، انواع خرماست. از این رو، شیعیان در مراسم مذهبی خود مانند ایام عزاداری محرم، نوعی حلوا بر پایه خرما تهیه می نمایند که به نام سوهان حلوایی شهرت دارد. این سوهان حلوایی، نه به سفتی سوهان و نه به نرمی حلواست و از کنجد، خرما، کره و شکر تهیه می گردد. عرب ها این سوهان حلوایی را بعد از عزاداری و به عنوان عصرانه با نان میل می نمایند.

مصر

نان شیرین مغزدار: یکی از جذاب ترین و پرطرفدارترین غذاهای نذری در ماه محرم و به خصوص در روز عاشورا در کشور مصر، نان شیرین مغزدار است که نان آن با ترکیبی از مخمر گندم، شیر، آرد ذرت، شکر و کره درست می گردد. داخل این نان هم پس از تهیه با ترکیبی از انواع مغزها، کشمش و دارچین پر می گردد. معمولا این نان با نوشیدنی محبوب مصری ها، یعنی چای، سرو می گردد.

جمهوری آذربایجان

آش عاشور: پودینگ حضرت نوح (ع) یا همان آش عاشور هم جزو نذری های رایج میان مسلمان های چند کشور مانند ترکیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان است. این آش یا پودینگ با ترکیبی از گندم، نخود، شکر، کشمش، برگه زردآلو، دانه کاج، سیب، انجیر خشک، خرمای خشک، فندق، دانه انار، دارچین و لوبیا سبز تهیه می گردد و کمی غلیظ و مانند آش دندانی خودمان به عنوان نذری در ماه محرم تهیه و سرو می گردد.

عراق

قیمه نجفی: قیمه نجفی از معروف ترین نذری های شیعیان عراق است که البته ربط و شباهت چندانی به قیمه سیب زمینی ما ایرانی ها ندارد. عراقی ها برای تهیه قیمه نجفی، گوشت گوسفند را با نخود، پیاز، رب گوجه فرنگی، هل، دارچین، نمک، زردچوبه، گرد لیمو و زعفران می پزند و سپس همه مواد را با یکدیگر می کوبند. این غذا با نان و دوغ محلی سرو می گردد.

لبنان

خورش مرغ: لبنانی ها جزو مردمان مدیترانه ای هستند که شیوه نذری دادنشان هم مانند شیوه خوراکی شان، کاملا مدیترانه ای و همراه با زیتون و سبزیجات است. اصلی ترین نذری لبنانی ها، خورش مرغی است که با مرغ، زیتون، پیاز، فلفل دلمه ای رنگی، روغن زیتون، جعفری، فلفل، زیره، سیر و زردچوبه تهیه می گردد. برنج این خورش باید نرم باشد و برخلاف برنج و مرغ های ایرانی، بدون زرشک سرو می گردد.

اندونزی

برنج سرخ شده: برنج سرخ شده، یکی از غذاهای پرطرفدار در اندونزی است که در ماه محرم هم به عنوان غذای نذری بین مردم پخش می گردد. این غذا از ترکیب برنج آبکش، تخم مرغ و نمک که آنها را سرخ می نمایند، تهیه شده و مقداری گوشت، مرغ یا یک نوع گوشت دریایی هم با آن سرو می گردد. این غذا معمولا با دست خورده می گردد کنار آن هم انواع سبزی های تازه یا بخارپز مصرف می شوند.

پاکستان

حلوای هویج: حلوای هویج که حلوایی کاملا نارنجی و تقریبا پرکالری است، در کشور پاکستان و از ترکیب هویج، کره، خامه، شیر و شکر، تهیه می گردد. برعکس حلواهای ایرانی، از آرد گندم برای تهیه حلوای هویج پاکستان استفاده نمی گردد. این حلوا در روزهای عزاداری با شیر گرم بین عزاداران توزیع می گردد.

منبع:هفته نامه سلامت

منبع: تسنیم
انتشار: بروزرسانی: 22 آبان 1398 شناسه مطلب: 532

به "عطر خوب نذری از عراق تا مالزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عطر خوب نذری از عراق تا مالزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید