فرنی کاراملی ، 5 رسپی فرنی کاراملی شیک ساده و چند رنگ
به گزارش اسلیم فا، فرنی کاراملی، یکی از و محبوب به عنوان دسر مهمانی یا است. این فرنی، رنگ کاراملی جذابی دارد و طعم خوشمزه آن، شما را مشتری پر و پاقرص فرنی کاراملی می نماید. فرنی کاراملی را می توانید با کرم کارامل آماده یا بدون کرم کارامل و با شکر درست کنید. در این مقاله از در ما طرز تهیه فرنی کاراملی به 4 روش مختلف را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه فرنی کاراملی در یک نگاه
برای تهیه فرنی کاراملی برای افطار یا مهمانی، 3 قاشق غذاخوری، شکر را در یک تابه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا کاراملی گردد. شیر و نشاسته را با هم مخلوط کنید و در قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و وقتی داغ شد، کارامل را هم به آن اضافه کنید. بقیه شکر را به مواد داخل قابلمه بیفزایید. روی حرارت ملایم، مواد را هم بزنید و بعد خامه و چاشنی های دلخواه را اضافه کنید. وقتی فرنی کاراملی غلیظ شد، شعله را خاموش کنید.
برای مطالعه جزییات و مراحل طرز تهیه فرنی کاراملی به چند روش مختلف ادامه این مطلب را بخوانید.
جشنواره زمستانه جایزه باران
در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.
برندهای حامی جشنواره:
دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.
مواد لازم برای تهیه فرنی کاراملی
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
شیر (سرد و ترجیحا پرچرب) | 3 لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
نشاسته پودر شده | 2 و نیم قاشق غذاخوری |
خامه صبحانه | 100 گرم |
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
دارچین، خلال پسته و خلال بادام و گل محمدی خشک | برای تزیین فرنی کاراملی |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 5 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت فرنی کاراملی: 20 دقیقه
مراحل طرز تهیه فرنی کاراملی بدون آرد و کارامل
در این روش از تهیه فرنی کاراملی، از کارامل آماده استفاده نمی گردد و شکر را خودتان باید کاراملی کنید. در ادامه دستور تهیه فرنی کاراملی با نشاسته ذرت مرحله به مرحله را دنبال کنید.
مرحله اول: شکر را کاراملی کنید
در ابتدا برای تهیه فرنی کاراملی ساده، به مقدار 3 قاشق غذاخوری از شکر را جدا کنید و در یک قابلمه تفلون یا نچسب بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و شعله را کم کنید. اجازه دهید شکر ذوب گردد ولی قابلمه را نه تکان دهید و نه شکر در حال ذوب را هم بزنید. صبر کنید تا شکر رنگ قهوه ای بگیرد.
در صورت تمایل می توانید شکر را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم: نشاسته را در آب حل کنید
در فاصله ای که کارامل در حال آماده شدن است، نشاسته ذرت را در یک لیوان آب بریزید و کمی آب سرد به آن اضافه کنید و هم بزنید تا نشاسته در آب، کاملا حل گردد. حتما آب باید سرد باشد تا نشاسته گلوله نگردد. سپس ذرت حل شده در آب را در یک کاسه بریزید.
مرحله سوم: شکر و شیر را اضافه کنید
تخم مرغ را هم در یک کاسه بشکنید و وانیل را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا از لختگی خارج گردد. این مخلوط را هم در کاسه نشاسته حل شده در آب بریزید. در ادامه، بقیه شکر و شیر را هم به کاسه اضافه کنید و همه مواد را هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. این مخلوط را کنار بگذارید.
شما می توانید شیر، تخم مرغ و وانیل را به صورت خرید اینترنتی و حضوری از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله چهارم: خامه را به کارامل اضافه کنید
بعد از اینکه شکر ذوب شد و رنگ کاراملی گرفت، خامه را در یک کاسه بریزید و هم بزنید (با همزن یا چنگال) و به مخلوط کارامل اضافه کنید. خامه و کارامل را هم بزنید تا گلوله گلوله نگردد. سپس مخلوط شیری را که آماده نموده و کنار گذاشته بودید، به تدریج در قابلمه بریزید و همزمان مواد را هم بزنید.
برای خرید خامه صبحانه می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله آخر: فرنی کاراملی را سرو کنید
در آخر فرنی کاراملی باید روی حرارت ملایم گاز، کم کم غلیظ گردد و هم زدن را ادامه دهید تا ته نگیرد. بعد از اینکه فرنی کاراملی آماده شد، شعله را خاموش کنید. می توانید فرنی را در کاسه مخصوص سرو یا لیوان بریزید و در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد. سپس فرنی را با مواد دلخواه مثل پودر دارچین، خلال یا پودر پسته و بادام، برگ گل محمدی خشک و … تزیین و سرو کنید.
پودر دارچین و انواع مغزها و آجیل را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه فرنی کاراملی با آرد برنج
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
آرد برنج | 1 قاشق غذاخوری |
شیر | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر | 2 قاشق غذاخوری |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
وانیل | نوک قاشق چای خوری |
دارچین یا سس شکلات و … | برای تزیین فرنی کاراملی |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 5 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت فرنی کاراملی: 20 دقیقه
مراحل طرز تهیه فرنی کاراملی با آرد برنج
استفاده از آرد برنج برای درست کردن یا و …، متداول است و می توانید با آرد این دسر خوشمزه را با دنبال کردن مراحل زیر تهیه کنید.
مرحله اول: مواد فرنی را با هم ترکیب کنید
در ابتدا برای تهیه فرنی کاراملی با آرد برنج بدون کارامل آماده، آرد برنج را الک کنید و در یک قابلمه بریزید. شیر سرد و گلاب را هم به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا آرد با شیر، حل گردد. مراقب باشید که شیر باید سرد باشد. سپس قابلمه را روی حرارت بگذارید تا کم کم جوش بیاید.
آرد برنج و گلاب را می توانید به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم: شکر را کاراملی کنید
در یک تابه نچسب، شکر را بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا دانه های شکر ذوب شوند. شکر در حال ذوب را هم نزنید یا تابه را تکان ندهید. اجازه دهید همه شکرها ذوب شوند ولی رنگ آنها تیره نگردد. به محض ذوب شدن شکر، شعله را خاموش کنید.
مرحله سوم: همه مواد فرنی را با هم حرارت دهید
بعد از اینکه مواد داخل قابلمه (شیر، آرد برنج و گلاب) روی حرارت، کمی سفت شدند، کارامل آماده شده را در قابلمه بریزید. مواد را هم بزنید تا کارامل باز شده و در کل مایه شیری، حل گردد. طعم فرنی را بچشید و در صورت دلخواه، کمی شکر به آن اضافه کنید.
مرحله آخر: فرنی کاراملی را سرو کنید
بعد از اینکه فرنی کاراملی روی حرارت ملایم، غلیظ شد، وانیل را به آن اضافه کنید. حدود 2 تا 3 دقیقه دیگر صبر کنید و شعله زیر قابلمه را خاموش کنید. فرنی کاراملی را در ظرف سرو بریزید با سس شکلات یا هر چیزی که دوست دارید تزیین و به صورت گرم میل کنید یا در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرید و بعد آن را نوش جان کنید.
برای خرید وانیل و سس شکلات می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مواد لازم برای تهیه فرنی کاراملی با نشاسته و آرد برنج
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
کرم کارامل آماده | 1 بسته |
شیر (ترجیحا پرچرب) | 1 لیتر |
شکر | 4 قاشق غذاخوری |
آرد برنج | 2 قاشق غذاخوری |
آرد گندم | 2 قاشق غذاخوری |
نشاسته ذرت پودر شده | 2 قاشق غذاخوری |
گلاب | 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
پودر هل یا عرق هل | به مقدار دلخواه |
خامه صبحانه | 2 قاشق غذاخوری (اختیاری) |
دارچین، خلال پسته و … | برای تزیین فرنی کاراملی |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 5 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت فرنی کاراملی: 20 دقیقه
مراحل طرز تهیه فرنی کاراملی با کارامل آماده
اگر می خواهید از کارامل آماده در تهیه دسر فرنی کاراملی بهره ببرید، می توانید روش زیر را انجام دهید.
مرحله اول: آردها را تفت دهید
در ابتدا برای تهیه فرنی کاراملی با آرد و کارامل آماده، آرد برنج و آرد گندم را دو بار با الک ریز، الک کنید تا ناخالصی های آنها گرفته گردد. ترکیب آردها را در یک تابه بریزید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا طعم خام آنها گرفته گردد. حدود 5 تا 10 دقیقه آردها را تفت دهید تا کمی رنگ آنها کاراملی گردد ولی نسوزند. سپس دوباره مخلوط آرد برنج و گندم تفت داده شده را الک کنید.
مرحله دوم: مخلوط شیری را آماده کنید
در این فاصله، نشاسته ذرت را با کمی شیر سرد در یک لیوان بریزید و هم بزنید تا نشاسته کاملا از هم باز شده و با شیر حل گردد. این مخلوط را کنار بگذارید. سپس در یک قابلمه، شیر سرد و کارامل را بریزید و با همزن، آنها را کاملا بزنید تا کارامل آماده با شیر، حل گردد. سپس نشاسته حل شده در شیر را در قابلمه بریزید.
مرحله سوم: مخلوط شیری و آردها را با هم مخلوط کنید
در این مرحله از طرز تهیه فرنی کاراملی با نشاسته و کارامل آماده، قبل از اینکه قابلمه را روی حرارت بگذارید و بعد از اینکه آردها کاملا سرد شدند و از دما افتادند، مخلوط آرد برنج و آرد گندم تفت داده شده را در قابلمه بریزید و هم بزنید تا آردها کاملا با شیر حل شوند.
مرحله چهارم: مواد فرنی کاراملی را بجوشانید
بعد از اینکه همه مواد با هم کاملا ترکیب و حل شدند، می توانید قابلمه را روی حرارت بگذارید. اگر حس می کنید هنوز در قابلمه، مواد گلوله گلوله شده وجود دارد، می توانید این ترکیب را قبل از جوشاندن، از صافی رد کنید و بعد بجوشانید. مایه فرنی کاراملی را روی حرارت ملایم، مدام هم بزنید تا کمی غلیظ گردد.
مرحله آخر: چاشنی ها را به فرنی کاراملی اضافه کنید
در آخر، وقتی فرنی کاراملی به غلظت رسید، گلاب و عرق یا پودر هل را اضافه کنید و دوباره به مدت 2 تا 3 دقیقه مواد را هم بزنید و حرارت دهید تا کاملا یکدست گردد. فرنی کاراملی را بعد از درست کردن، در ظرف سرو بریزید و روی آن را با مواد دلخواه تزیین کنید. فرنی را می توانید به صورت گرم میل کنید یا اجازه دهید در یخچال سرد گردد و بعد آن را سرو کنید.
هل، گلاب یا عرق هل را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
روش تهیه فرنی کاراملی چند رنگ
اگر می خواهید فرنی کاراملی خاص و مجذوب کننده برای افطار یا مهمانی درست کنید، می توانید فرنی کاراملی را به هر یک از روش های بالا درست کنید و بعد از غلیظ شدن فرنی، مواد فرنی کاراملی را به چند قسمت، تقسیم کنید. برای رنگ قهوه ای، کمی پودر کاکائو و برای رنگ زرد، کمی زعفران دم نموده اضافه کنید.
سپس در ظرف سرو، یک لایه فرنی کاراملی ساده بریزید و در یخچال بگذارید. وقتی کمی خودش را گرفت، یک لایه دیگر (قهوه ای یا زرد) اضافه کنید و اجازه دهید این لایه هم ببندد. لایه های فرنی را به همین ترتیب روی هم بریزید و بعد از بستن هر لایه، یک لایه دیگر تکرار کنید تا همه لایه های رنگی تمام شوند. سپس می توانید فرنی چند لایه کاراملی را تزیین و سرو کنید.
دستور تهیه فرنی با روکش کاراملی
برای طرز تهیه فرنی با روکش کاراملی، فرنی را به روش دلخواه درست کنید. بهتر است در این روش، از ژلاتین بهره ببرید تا وقتی فرنی را در قالب می ریزید، بعد از سرد شدن، به راحتی جدا گردد و فرنی، رنگ سفید یا زعفرانی داشته باشد مثل یا فرنی ساده با شیر.
فرنی را در ظرف سرو بریزید و در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد. سپس فرنی را از قالب یا ظرف بیرون بیاورید و یک لایه کرم کارامل () روی آن بریزید.
می توانید فرنی با روکش کاراملی را بلافاصله پس از اضافه کردن روکش کارامل، سرو کنید یا در یخچال بگذارید تا روکش کاراملی خودش را بگیرد و بعد آن را سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه فرنی کاراملی
- به جای استفاده از شیر، می توانید فرنی کاراملی را با آب درست کنید اما در این صورت، رنگ فرنی، تغییر می نماید و به جای سفید، رنگ شفاف می گیرد.
- در زمان پختن فرنی کاراملی، حتما شعله را روی کمترین حالت تنظیم کنید و مدام مواد را هم بزنید تا کاملا یکدست و رفته رفته غلیظ گردد.
- می توانید از چاشنی ها و طعم دهنده های مختلف مثل وانیل، زعفران، پودر یا عرق هل، گلاب و … برای طعم و عطر بیشتر فرنی کاراملی بهره ببرید.
- در طرز تهیه فرنی کاراملی، می توانید از آرد گندم، آرد برنج یا مخلوط آرد گندم و برنج بهره ببرید.
- برای طرز تهیه فرنی کاراملی قالبی، بهتر است از ژلاتین حل شده در آب ولرم، خامه، نشاسته یا آرد بهره ببرید تا فرنی، بافت غلیظ تری بگیرد. بعلاوه در زمان ریختن فرنی کاراملی در قالب، قالب را با کنی کره یا روغن چرب کنید. سپس فرنی را در قالب بریزید و در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرید.
فوت و فن های خوشمزه شدن فرنی کاراملی
برای کاراملی شدن فرنی چه کنیم؟
1- می توانید از کارامل آماده در تهیه فرنی بهره ببرید.
2- می توانید میزانی از شکر را روی حرارت، ذوب کنید تا رنگ آن، کاراملی گردد.
برای سفت شدن فرنی کاراملی چه کار کنیم؟
1- می توانید میزانی خامه در مایه فرنی کاراملی بهره ببرید.
2- می توانید 1 قاشق چای خوری ژلاتین در کمی آب ولرم حل کنید و در اواخر پخت و زمانی که فرنی در حال آماده شدن است، به مایه فرنی اضافه کنید.
3- استفاده از آرد برنج، آرد گندم و نشاسته، بافت فرنی را سفت تر می نماید.
4- فرنی بعد از سرد شدن، کمی سفت تر می گردد.
منبع: افق کوروش