فواید شگفت انگیز و درمانی پروبیوتیک ها برای سلامت بدن
به گزارش اسلیم فا، عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه با اشاره به نقش موثر پروبیوتیک ها و پره بیوتیک ها در سلامت بدن، مصرف این مواد را در بهبود اختلالات گوارشی، عفونت های تنفسی و بیماری های التهابی روده موثر برشمرد.
به گزارش بهداشت نیوز، عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه با اشاره به نقش موثر پروبیوتیک ها و پره بیوتیک ها در سلامت بدن، مصرف این مواد را در بهبود اختلالات گوارشی، عفونت های تنفسی و بیماری های التهابی روده موثر برشمرد. دکتر غزاله اسلامیان دکترای تخصصی علوم تغذیه میکروبیوم را مجموعه ای از همه میکروبها (باکتریها، قارچها، ویروسها و ژنهای آنها) مطرح نمود که به طور طبیعی روی پوست و درون بدن انسان زندگی می نمایند.
به گفته وی میکروبیوم ها با میکروسکوپ قابل رویت هستند و از جهات مختلف به سلامت و تندرستی انسان یاری می نمایند.
فواید میکروبیوم ها برای بدن انسان
این استادیار دانشگاه اضافه کرد: روده بزرگ محیطی با اکسیژن کم و مناسب برای رشد میکروبیوم ها (باکتری های بیهوازی) مانند استروپتوکوک، بیفیدوباکتریوم، لاکتوباسیلوس و کلستریدیوم است.
این دکترای علوم تغذیه اعلام نمود: این میکروب ها از رشد بیش از حد باکتریهای مضر جلوگیری می نمایند که برای مواد مغذی و مکانهای اتصال به غشاهای مخاطی روده که محل اصلی فعالیت ایمنی و فراوری پروتیینهای ضدمیکروبی است، رقابت می نمایند.
به گفته وی میکروبهای مذکور از این طریق سیستم ایمنی را تحریک می گردد، ترکیبات غذایی بالقوه سمی را تجزیه می نمایند و ویتامین ها از جمله ویتامین های B، ویتامین Kو اسید آمینه خاصی را سنتز می نمایند.
تاثیر رژیم غذایی بر میکروبیوم
این استادیار دانشگاه، پروبیوتیک ها را میکروب های مفیدی مطرح نمود که مصرف آنها در تنظیم میکروبیوم روده نقش موثری داشته و برای بدن مفید است.
دکتر غزاله اسلامیان اعلام نمود: پره بیوتیک ها به مواد غذایی(اغلب کربوهیدرات های غیرقابل هضم) گفته می گردد که به عنوان سوخت در دسترس میکروب های مفید روده قرار می گیرند و به تقویت آنها یاری می نمایند.
وی با بیان این که پروبیوتیک در زبان یونانی به معنای حیات بخش است اضافه کرد: پروبیوتیک به ارگانیسم های زنده و غیربیماری زایی اطلاق می گردد که در صورت مصرف مقادیر کافی، اثرات سلامت بخشی ویژه ای برای میزبان دارند.
پروبیوتیک ها و پره بیوتیک ها
دکتر غزاله اسلامیان یادآور شد:پروبیوتیک ها به شکل مکمل های غذایی یا به طور طبیعی در بعضی مواد غذایی وجود دارند که مواد غذایی تخمیری شامل کفیر، ماست، ترشی های تخمیری، کیمچی، پنیرهای پروبیوتیک و چای تخمیری از آن جمله هستند.
به گفته وی منابع غذایی پره بیوتیک ها شامل موز، پیاز، پیازچه، سیر، موسیر، سیب، تره فرنگی، غلات سبوس دار، جو دوسر و انواع حبوبات است. به گفته این استادیار دانشکده علوم تغذیه، رژیم های سرشار از غلات سبوس دار، میوه، سبزی، مغزها و دانه ها می توانند فیبر کافی را برای بدن تأمین نمایند و میکروب های مفید روده از این فیبر تغذیه می نمایند.
این دکترای علوم تغذیه اضافه کرد: افراد مبتلا به چاقی و اضافه وزن، عدم تعادل میکروبیوم روده را تجربه می نمایند و کاهش وزن اصولی به برگشت تعادل میکروب ها و بهبود جمعیت میکروبیوم روده یاری می نماید.
دکتر غزاله اسلامیان اعلام نمود: رژیم های غذایی پرچرب با اسید چرب ترانس و اشباع بالا و رژیم های غذایی پرکربوهیدرات با اندازه قند ساده بالا منجر به برهم خوردن تعادل میکروبیوم روده می گردد.
وی اضافه کرد: چربی های ترانس در فست فودها، شیرینی ها، بیسکوئیت ها، کیک ها و مارگارین وجود دارند. چربی های اشباع در کره، گوشت های پرچرب، چربی های حیوانی و شیرینی های قنادی وجود دارند.
این استادیار دانشکده علوم تغذیه اعلام نمود: براساس نتایج پژوهش ها مصرف پروبیوتیک ها و پره بیوتیک ها می توانند در بهبود بعضی اختلالات گوارشی مانند نفخ، اسهال، یبوست، ریفلاکس، سندرم روده تحریک پذیر، عفونت های تنفسی و بیماری های التهابی روده نقش درمانی و مفیدی داشته باشند.
منبع: فرارو