به این مواد غذایی لب نزنید!
به گزارش اسلیم فا، نتایج یک مطالعه تازه نشان می دهد مصرف غذاهای فوق فرآوری شده می توانند منجر به مرگ زودرس و قابل پیشگیری شوند.
به گزارش خبرنگاران، الگوهای غذایی می توانند تأثیر زیادی بر نتایج سلامتی داشته باشند.
غذاهای فوق فرآوری شده که اندازه زیادی فرآوری را پشت سر می گذارند می توانند ارزش غذایی خود را از دست بدهند و حاوی عناصر ناسالم باشند.
غذاهای بسیار فرآوری شده بخش رایج تری از رژیم های غذایی در دهه های اخیر هستند و محققان هنوز در حال کار برای درک تأثیر کامل این تغییرات رژیم غذایی هستند.
مطالعه ای که اخیراً منتشر شد، چگونگی ارتباط مصرف غذاهای فوق فرآوری شده با مرگ زودرس و قابل پیشگیری را آنالیز کرد.
محققان دانشگاه سائوپائولو برزیل دریافتند که مصرف غذاهای فوق فرآوری شده ممکن است دلیل مرگ و میر در درصد قابل توجهی از مرگ و میر در جمعیت برزیل باشد.
این یافته ها اهمیت کاهش مصرف غذاهای فوق فرآوری شده را برای به حداقل رساندن خطرات سلامتی نشان می دهد.
چند نمونه از غذاهای فوق فرآوری شده
با این حال، غذاهای فوق فرآوری شده تحت فرآوری شدید قرار می گیرند. چند نمونه از غذاهای فوق فرآوری شده عبارتند از:
نوشابه های گازدار؛
میان وعده های بسته بندی شده شیرین یا شور مانند چیپس یا کلوچه؛
نوشیدنی های انرژی زا؛
سوپ های فوری و سایر محصولات آماده برای گرم کردن مانند پیتزا یا ناگت مرغ.
بعضی تحقیقات نشان می دهد که خوردن غذاهای فرآوری شده کیفیت رژیم غذایی را کاهش می دهد و خطر ابتلا به مسائل سلامتی مانند فشار خون بالا، چاقی و بیماری قلبی را افزایش می دهد.
مطالعه تازه تعداد مرگ و میر در جمعیت برزیل و ارتباط آنها با مصرف غذاهای فوق فرآوری شده را آنالیز کرد.
ابتدا، محققان مصرف ملی غذا در برزیل را از سال 2017 تا 2018 مورد آنالیز قرار دادند. سپس آنها این اطلاعات را با توجه به اطلاعات جمعیتی و مرگ و میر در سال 2019 آنالیز کردند.
محققان 541 نفر را بین سنین 30 تا 69 سال که در سال 2019 جان باختند آنالیز کردند.
تجزیه و تحلیل آنها نشان می دهد که مصرف غذاهای فوق فرآوری شده عامل 10.5 درصد از کل مرگ و میرهای زودرس در این گروه سنی جمعیت است.
محققان بعلاوه خاطرنشان کردند که مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده عامل 21.8 درصد از کل مرگ و میرهای قابل پیشگیری ناشی از بیماری های غیرواگیر است.
بر اساس این اطلاعات، محققان تخمین زدند که کاهش انرژی دریافتی از غذاهای فوق فرآوری شده به اندازه 10 تا 50 درصد از مقادیر فعلی می تواند تا حد زیادی به کاهش این اندازه مرگ و میر یاری کند.
منبع: همشهری آنلاین