سالمندان این ویتامین ها را مصرف کنند
به گزارش اسلیم فا، رئیس گروه تغذیه و امور دارویی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ارتباط با دلایل کم اشتهایی افراد سالمند، توضیحاتی ارائه داد. توصیه های تغذیه ای برای سالمندان را در ادامه مطلب بخوانید.
به گزارش مهر، فرشته برتری، رئیس گروه تغذیه و امور دارویی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به کاهش حس چشایی در سالمندان گفت: با افزایش سن، حس چشایی کاهش می یابد که باعث می شود، لذت غذا خوردن کم شود و این احساس بی مزه بودن غذا ها سبب تمایل بیشتر به مصرف شیرینی و شوری می شود.
به گفته وی، تهوع، کاهش اشتها و تغییر طعم غذا ها که از عوارض جانبی دارو ها به ویژه دارو های مسهل و مُدر است نیز ممکن است منجر به عدم تمایل به غذا خوردن و حذف وعده غذایی اصلی در سالمندان شود.
برتری مسائل دندانی، ناتوانی های حرکتی، تحلیل عضلانی، کم تحرکی و محدودیت های مالی را از دیگر عوامل دریافت ناکافی مواد غذایی برشمرد.
رئیس گروه تغذیه و امور دارویی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افسردگی در سالمندی را به عنوان یکی از دلایل کاهش اشتها در سالمندان برشمرد و همراهی بچه ها و نزدیکان با سالمندان را در رفع این مشکل کمک کننده بیان کرد.
وی آلزایمر و دمانس را نیز از جمله مواردی برشمرد که باعث فراموشی در تهیه و خوردن غذا شده و یکی از علل سوءتغذیه در سالمندان محسوب می شود.
برتری با توجه به اینکه در سالمندان نیاز به انرژی کاهش می یابد، خاطرنشان کرد: پروتئین مورد نیاز بدن سالمندان باید از منابع با کیفیت بالا (از لحاظ پروتئین) مانند گوشت های کم چرب، مرغ، ماهی، سفیده تخم مرغ، فرآورده های لبنی بدون چربی یا کم چرب تامین شود. غلات و حبوبات نیز از منابع گیاهی پروتئین هستند که اگر با هم مصرف شوند، اسید های آمینه ضروری بدن را تامین می کنند.
رئیس گروه تغذیه و امور دارویی معاونت بهداشتی با اشاره به کاهش جذب برخی ویتامین ها در دوران سالمندی اضافه نمود: جذب ویتامین D و کلسیم با افزایش سن کاهش می یابد؛ بنابراین نیاز بدن به مصرف منابع غنی کلسیم (مانند شیر و لبنیات) و ویتامین D افزایش می یابد و توصیه می شود، سالمندان مکمل ویتامین D و کلسیم مصرف کنند.
وی خاطرنشان کرد: در این سنین جذب ویتامین B 12 در بدن نیز کاهش می یابد، بنابراین مصرف میزان مناسبی از گوشت قرمز، ماهی، شیر و تخم مرغ، طبق هرم گروه های غذایی توصیه می شود.
برتری با توصیه به مصرف غذا های حاوی روی از طریق سالمندان، گوشت، شیر، حبوبات و گندم را به عنوان منابع غذایی غنی روی معرفی کرد.
منبع: فرارو