فراوری مکمل غذایی نوزاد با جوانه حبوبات ، مکملی برای تامین پروتئین نوزادان

به گزارش اسلیم فا، نوزادان از ماه ششم تولد تغذیه با شیر مادر برایشان کافی نیست و احتیاج دارند مواد مغذی مورد احتیاج خود را علاوه بر شیر از سایر مواد غذایی نیز دریافت نمایند به همین دلیل مکمل های غذایی اهمیت بالایی دارند. محققان کشور در مطالعه ای به تهیه نوعی مکمل غذایی برای نوزادان از جوانه حبوبات پرداخته اند که از سوءتغذیه نوزادان جلوگیری می نماید.

فراوری مکمل غذایی نوزاد با جوانه حبوبات ، مکملی برای تامین پروتئین نوزادان

به گزارش اسلیم فا به نقل از ایسنا، مکمل های غذایی برای نوزادان در حال رشد به عنوان مکمل شیر مادر و به منظور تأمین انرژی و پروتئین مورد احتیاج مصرف می شوند. این مکمل ها در افزایش رشد کودک اهمیت ویژه ای دارند. از ماه ششم تولد نوزاد، تغذیه با شیر مادر به تنهایی نمی تواند احتیاجهای انرژی نوزادان را برآورده کند. درنتیجه، استفاده از مکمل غذایی مانند غذاهای نیمه جامد و جامد همراه با شیر مادر لازم است.

یک غذای کودک باکیفیت باید حاوی غلظت بالایی از مواد مغذی، ویسکوزیته پایین، چگالی توده، بافت مناسب و همچنین محتوای انرژی بالا، پروتئین و مواد ریزمغذی باشد و در ضمنً باید بتواند به راحتی هضم گردد.

  • علت سوءتغذیه نوزادان

محققان اعتقاد دارند مکمل های غذایی موجود در بازار برای نوزادان دارای سطوح پایینی از مواد مغذی پرمصرف و کم مصرف هستند که به سوءتغذیه منجر می گردد و این یکی از مسائل جدی در کشورهای در حال توسعه است.

شدیدترین نوع سوءتغذیه نیز سوءتغذیه پروتئینی است که احتمالاً از شروع تاریخ بشر انسان ها درگیر آن بوده اند. این سوءتغذیه معمولاً زمانی که تغذیه بچه ها از غذای مایع مثل شیر مادر به مواد غذایی نیم جامد یا کاملاً جامد تغییر می نماید بیشتر نمایان می گردد. ازاین رو استفاده از راهکارهایی برای غنی کردن مکمل های غذایی نوزادان به گونه ای که آن ها را دچار عوارض نکند از اهمیت زیادی برخوردار است.

در این زمینه، محققان دانشگاه تهران پژوهشی را انجام داده اند که در آن سعی شده است نوعی مکمل غذایی جدید با استفاده از حبوبات جوانه زده تهیه گردد و سپس خواص تغذیه ای این مکمل مورد آزمایش های مختلف قرار گرفته است.

در این پژوهش، محققان مکمل مورد مطالعه را با استفاده از 32 درصد آرد لوبیای جوانه زده و 12 درصد آرد ماش جوانه زده در ترکیب با 36 درصد پودر شیر خشک، 10 درصد روغن نارگیل و 10 درصد ساکارز به صورت مخلوط تهیه کردند.

نتایج این آنالیز ها نشان داد سطوح انرژی این محصول حتی از میزان احتیاج انرژی روزانه توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی برای نوزادان نیز بالاتر است. در ضمنً محتوای فلزات سنگینی نظیر مس و کروم در این مکمل غذایی از سایر نمونه های موجود در آزمایش کمتر بود و در کل نیز در سطحی پایین تر از سقف های مجاز مربوط به عناصر کمیاب ثبت شده توسط سازمان های تخصصی قرار داشت.

  • ویژگی های مکمل غذایی فراوری شده

طبق اظهار کرامت الله رضایی، استاد و محقق گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه تهران و همکارانش، این مکمل بالاترین کیفیت، بالاترین قابلیت هضم پروتئین و بیشترین ایمنی را به لحاظ محتویات عناصر سمی نشان داد و همه اسیدهای آمینه ضروری مورد احتیاج برای حمایت از رشد و نمو نوزادان را داشت.

بر این اساس، سطح انرژی این محصول 412 کیلوکالری در هر 100 گرم و قابلیت هضم پذیری پروتئین آن نیز 89 درصد بوده است. مقادیر فلزات سنگین کادمیم، آرسنیک در آن کمتر از حد مجاز بود. در ضمنً این مکمل فراوریی همه اسیدآمینه های ضروری مورد احتیاج برای حمایت از رشد و نمو نوزادان را داشت و به همین دلیل می تواند به عنوان مکمل غذایی مناسب برای بچه ها مبتلا به مسائل تغذیه ای و کمبود انرژی و پروتئین توصیه گردد.

رضایی و همکارانش که نتایج این پژوهش را در مجله مهندسی بیوسیستم ایران متعلق به پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران منتشر نموده اند، می گویند: مکمل غذایی فراوریشده در این مطالعه دارای سطوح بالاتر انرژی، کیفیت بهتر هضم پروتئین و مقدار بیشتر اسیدآمینه است به همین دلیل می تواند برای بچه ها مبتلا به مسائل تغذیه ای و کمبود مواد مغذی مناسب باشد.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 26 اسفند 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: slimfa.ir شناسه مطلب: 843

به "فراوری مکمل غذایی نوزاد با جوانه حبوبات ، مکملی برای تامین پروتئین نوزادان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فراوری مکمل غذایی نوزاد با جوانه حبوبات ، مکملی برای تامین پروتئین نوزادان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید